Acasă > EXCLUSIV TV > Statistica demonstrează că mai mulţi polţişti în stradă înseamnă mai puţine accidente grave şi incidente în trafic

Statistica demonstrează că mai mulţi polţişti în stradă înseamnă mai puţine accidente grave şi incidente în trafic

statistica politie rutieraÎntr-un comunicat de presă al IPJ Hunedoara, se arată că Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi-a îndeplinit, în trimestrul I al anului 2013, obiectivul stabilit privind reducerea riscului rutier, astfel încât se pot constata, pentru al patrulea an consecutiv, scăderi la indicatorii de analiză rutieră.
Astfel, potrivit datelor statistice, în trimestrul I din anul 2013, pe raza judeţului Hunedoara s-au produs 28 accidente rutiere grave, având ca şi consecinţe decesul a 5 persoane şi rănirea gravă a altor 28 persoane. Ca termen de comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, în judeţul Hunedoara s-au produs 40 accidente rutiere grave, având ca şi consecinţe decesul a 5 persoane şi rănirea gravă a altor 36 persoane.
Analizând comparativ trimestrul I 2013 faţă de trimestrul I 2012 se poate constata faptul că a scăzut numărul accidentelor rutiere grave cu 12, ceea ce procentual reprezintă o scădere cu 30% a acestora. Din păcatem numărul persoanelor decedate rămâne acelaşi, dar numărul persoanelor rănite grav scade cu 8, ceea ce procentual reprezintă o scădere cu 23%.
Potrivit poliţiştilor, principalele 3 cauze generatoare a accidentelor rutiere produse în trimestrul I 2013 au fost:
– Viteza nelegală ori neadaptată la condiţiile de drum;
– Nerespectarea normelor rutiere de către pietoni;
– Neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.
Analizând riscul rutier pe zile, intervale orare şi luni calendaristice se constată că în zilele de marţi și duminică s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave. Pe intervale orare cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 14-22. Din punct de vedere a lunilor calendaristice, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în luna martie.
Analizând din punct de vedere statistic, perioada de producere a accidentelor rutiere, constantăm că, în zilele de luni s-au semnalat 3 accidente rutiere grave; în zilele de marţi au avut loc 7 accidente rutiere grave; miercuria – 4 accidente rutiere grave; joia – 3 accidente rutiere grave, vineria – 4 accidente rutiere grave, sâmbătă – 2 accidente rutiere grave şi duminica – 5 accidente rutiere grave.
Similar, pe intervale orare s-a constata faptul că cele mai multe acci-dente s-au produs în intervalul orar 14-22 (15 accidente rutiere grave), iar cele mai puţie accidente s-au semnalat în cursul nopţii, între orele 22-6, respectiv 1 accident rutier grav.
Analiza celor 3 luni arată că, în Ianuarie s-au produs 10 accidente rutiere grave, în Februarie – 7 accidente rutiere grave, iar în luna Martie au fost con-semnate 11 accidente rutiere grave.
Pentru menţinerea unui trend descendent al dinamicii accidentelor rutiere cât şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră a tuturor participanţilor la traficul rutier, în trimestrul I 2013, poliţiştii rutieri au instrumentat un număr de 288 de dosare penale, din care un număr de 214 dosare privesc infracţiunile comise la regimul rutier iar 74 au privit infracţiuni de altă natură.
În acelaşi interval de timp au fost organizate 539 de acţiuni având ca scop reducerea riscului rutier.
În altă ordine de idei, raportul statistic al Poliţiei Rutiere arată că, în perioada primului trimestru al anului 2013, poliţiştii au aplicat 18.868 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.587460 lei.
Principalele cauze generatoare de fapte pentru care s-au aplicat amenzi sunt următoarele:
– 6933 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză;
– 242 pentru neacordare de prioritate și
– 1743 pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni.
De asemenea au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 957 permise de conducere, iar pentru abateri privind starea tehnică a autovehiculelor şi lipsă asigurare de răspundere civilă în caz de accidente rutiere s-au retras 627 certificate de înmatri-culare.
Acţiunile de prevenire a accidentelor şi incidentelor de trafic vor continua şi în perioada următoare. Scopul poliţiştilor de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Hunedoara fiind acela de a reduce la mi-nimum incidentele de trafic şi de a evita astfel accidentele cu urmări grave.

Lucian ISPAS

About these ads
Categories: EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: