Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ziua Politiei Romane in judetul Hunedoara

Ziua Politiei Romane in judetul Hunedoara

Picture1Ziua Poliţiei Române (25 martie) va fi sărbătorită la Deva şi Petroşani printr-o serie de manifestări comemorative prin care poliţiştii hunedoreni vor marca, alături de numeroşi invitaţi şi parteneri instituționali, 192 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.
Manifestările dedicate acestui moment au început în urmă cu două săptămâni, prin desfăşurarea unor competiţii sportive dedicate poliţiştilor şi nu numai.
Astfel, în sala de sport a Şcolii Generale „Sigismund Toduţă” – Simeria a avut loc, cu sprijinul Primăriei Oraşului Simeria şi a Clubului Sportiv C.F.R. Simeria, ediţia a VI-a a CUPEI „ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE”, cu participarea unor echipe de poliţişti şi civili în cadrul următoarelor discipline sportive: futsal, tenis de câmp, tenis de masă, tenis cu piciorul, şah şi volei mixt.
În aceeaşi perioadă, Asociaţia Sportivă „PARÂNGUL” a poliţiştilor hunedoreni a organizat mai multe competiţii sportive, atât pentru cadrele active (bowling, biliard, tenis de câmp, pescuit, paint-ball, tenis de masă, şah, înot, cros, săritura în lungime, viteză, tir şi fotbal) cât şi pentru cadrele aflate în rezervă (şah, table, tenis de masă şi tenis de câmp), competiţii care au dat ocazia poliţiştilor să se întreacă pe terenul de sport şi să îşi dovedească abilităţile sportive, ştiut fiind faptul că exerciţiile fizice fac parte integrantă din programul de pregătire profesională a oricărui poliţist.
Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române vor continua duminică, 23 martie (ora 11:30), la Monumentul Poliţistului Român (aflat în incinta I.P.J. Hunedoara), prin oficierea unei slujbe religioase şi depunerea unei jerbe de flori în memoria tuturor poliţiştilor români căzuţi la datorie.
Luni, 24.03.a.c., cu începere de la ora 11:00, în Piaţa Victoriei din municipiul Petroşani, publicul larg este invitat să participe, alături de poliţişti, la demonstraţia realizată de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. HUNEDOARA (interceptare în trafic, reţinerea unor suspecţi pentru trafic de armament, care s-au opus la somaţiile poliţiştilor de a opri, realizarea controlul corporal al suspecţilor şi controlul autovehiculului) precum şi la demonstraţiile tactice cu câinii de intervenţie şi de însoţire din dotarea Serviciului Criminalistic şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Gorj (exerciţii de disciplinare, exerciţii de prindere a infractorului şi apărare a conductorului).
În cadrul aceleiaşi manifestări va fi prezentată o expoziţie tematică de grafică, desen şi pictură, cuprinzând lucrări realizate de elevi ai şcolii Gimnaziale I.G. Duca din Petroşani, o expoziţie cu autoturisme de colecţie şi autospeciale din dotarea actuală a poliţiei (autoturismele de colecţie aparţin comisarului şef de poliţie Ovidiu Zaharia, şeful Poliţiei Oraşului Petrila) şi va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
Ca în fiecare an, în data de 25 martie, la Deva, vor fi premiaţi cei mai buni poliţişti, criteriile de apreciere vizând etica, operativitatea şi profesionalismul cu care aceştia au răspuns solicitărilor comunităţii. Categoriile la care se vor face nominalizări sunt: cel mai bun colectiv de poliţişti, cea mai bună subunitate de poliţie, cel mai bun post de poliţie şi, desigur, poliţistul anului. De asemenea, vor fi acordate diplome de excelenţă unor poliţişti sau colective de poliţişti care s-au remarcat pentru merite profesionale deosebite.
Festivitatea va avea loc cu începere de la ora 10:00 în sala Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, unde va avea loc şi avansarea în grad, la termen și înainte de termen a 160 de ofiţeri şi agenţi de poliţie, precum şi vernisarea expoziţiei de grafică, desen şi pictură cuprinzând lucrări realizate de elevi ai şcolii Gimnaziale I.G. Duca din Petroşani şi prezentarea lucrării ştiinţifice „Poliţia Judeţului Hunedoara – Repere istorice” realizată de dr. Dorin Petresc.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: