Prima pagină > EXCLUSIV TV > Asociaţia “Casa Pro Urbis” şi-a definitivat programul activităţilor de interes public din acest an

Asociaţia “Casa Pro Urbis” şi-a definitivat programul activităţilor de interes public din acest an

1891279_1404242613161043_1339568038_nContinuatoare a Forumului “Pro Urbis”, mecanismul care a generat o coagulare a societăţii civile din municipiul Petroşani în ultimii doi ani, Asociaţia “Casa Pro Urbis”, înfiinţată la începutul acestui an la Petroşani îşi propune să devină un punct de reper în ceea ce priveşte implicarea cetăţenilor în viaţa comunităţii locale.

Modul în care acest deziderat poate face saltul de la teorie la practică a fost subiectul central de discuţie pe care membri fondatori ai Asociaţiei “Casa Pro Urbis” l-au abordat la prima întâlnire de lucru din acest an, care a avut loc, săptămâna trecută la sediul Primăriei municipiului Petroşani.

Adunarea Generală a Asociaţiei “Casa Pro Urbis” Petroşani, a luat în discuţie o serie de aspecte importante care privesc atât activitatea asociaţiei, cât şi acţiunile care vor fi realizate în cursul anului 2014 sub egida acesteia. Astfel, pe lângă aspecte de ordin organizatoric, prin care a fost stabilit cuantumul cotizaţiei de membru al Asociaţiei “Casa Pro Urbis” (50 de lei/an/membru) şi a fost validat primul exerciţiu financiar-contabil, în cadrul întâlnirii de lucru a membrilor asociaţiei a fost adoptat “Programul de activităţi” al Asociaţiei pentru anul 2014.

În cadrul acestui program sunt propuse o serie de activităţi care deja au fost asumate de Forumul Pro Urbis în cei doi ani de existenţă ai acestuia, dar şi o serie de activităţi noi, iniţiate de membri ai asociaţiei.

Din prima categorie de activităţi fac parte acţiuni cunoscute generic sub titulatura de “Ziua Verde”, “Ziua Familiei”, “Ziua Societăţii Civile” sau “Fabrica lui Moş Crăciun”, activităţi care s-au bucurat de succes în ediţiile derulate în anii precedenţi, sub egida Forumului Pro Urbis de la Petroşani.

Din categoria activităţilor noi, propuse a fi demarate în acest an, se numără un proiect privind promovarea turismului montan în rândul tinerilor, marcarea “Zilei Mondiale a Mediului”, înfiinţarea unui club destinat persoanelor de vârsta a treia, sub titulatura “Tinereţe fără bătrâneţe”, organizarea unor activităţi de promovare a tradiţiilor populare în parteneriat cu “Muzeul Momârlanului”, marcarea printr-un eveniment public a Zilei Mondiale a Presei; organizarea unui club al “Oamenilor fără Stress”, realizarea unor tabere de creaţie, sănătate şi reconectare în natură sau organizarea “Zilei Îngerilor”.

“Toate aceste propuneri de activităţi au fost adoptate în unanimitate de Adunarea Generală a Asociaţiei, urmând ca, în perioada următoare, să finalizăm un calendar al activităţilor şi să stabilim modul în care le vom pune în practică. Sigur că pentru o bună parte a acestor activităţi vom avea parte de sprijinul administraţiei locale a municipiului Petroşani, dar în acelaşi timp suntem deschişi tuturor celor care vor să susţină proiectele asociaţiei noastre care, după cum se poate vedea, sunt proiecte destinate coagulării întregii comunităţi locale din municipiul Petroşani şi participării active a cetăţenilor la diverse activităţi de interes general”, a declarat Eduard Wersanski, preşedintele Asociaţiei Casa Pro Urbis Petroşani.

Prima activitate de larg interes a Asociaţiei Casa Pro Urbis din 2014 urmează să aibă loc pe data de 5 aprilie, când la Petroşani va fi sărbătorită, în mod tradiţional, “Ziua Verde”. Dincolo de activităţile deja cunoscute, organizate în cadrul acestei manifestări în partenriat cu unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Petroşani(activităţi de curăţenie şi ecologizare a zonelor verzi, plantarea de puieţi de brad, de arbuşti şi gard viu în diverse zone ale localităţii etc.) Asociaţia “Casa Pro Urbis”, în parteneriat cu Primăria municipiului Petroşani, intenţionează să extindă paleta de activităţi organizate cu acest prilej, prin derularea unor acţiuni noi, inedite, cu un impact social sporit. Asupra activităţilor care vor fi organizate cu acest prilej, vom reveni, în scurt timp, cu noi informaţii, detaliate.

Tot în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Casa Pro Urbis de săptămâna trecută a fost validată cererea de înscriere în cadrul asociaţiei a domnului prof. Constantin Toroapă. Preşedintele asociaţiei, Eduard Wersanski spune însă că lista celor care doresc să devină membri ai acestei asociaţii de interes public rămâne deschisă şi altor persoane care subscriu statutului şi care doresc să activeze în cadrul acesteia.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: