Prima pagină > EXCLUSIV TV > Avram Iancu vrea să treacă înot Canalul Mânecii

Avram Iancu vrea să treacă înot Canalul Mânecii

1557633_10152346065481202_1501277933_nPerformanţa este, pentru anumiţi oameni, mai mult decât un ţel, fiind realmente un mod de viaţă. În rândul oamenilor care fac parte din această categorie se numără şi tânărul sportiv petroşenean Avram Iancu.

Purtând numele ilustrului luptător transilvan Avram Iancu, tânărul sportiv din Petroşani ale cărui ambiţii s-au concretizat în plan sportiv prin obţinerea unor distincţii de mare valoare obţinute în competiţii naţionale de triatlon a anunţat public intenţia de a concretiza un ambiţios proiect sportiv demn de cartea recordurilor.

Astfel, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Biblioteca municipală din Petroşani, unde Avram Iancu este salariat, acesta a anunţat, cu mândrie, că abordează din punct de vedere sportiv dar, în egală măsură naţional, realizarea unei performanţe istorice. Cunoscut drept înotător de mare fond în ape deschise, sportivul, supranumit “Omul de fier din Valea Jiului” pentru rezistenţa sa fizică şi pentru îndârjirea cu care-şi derulează proiectele sportive, vrea acum, nici mai mult, nici mai puţin decât să-şi treacă în palamares performanţa de a fi primul român care a reuşit să treacă înot peste Canalul Mânecii.

În acest scop, Avram Iancu a început deja, în mod intens, pregătirile, sub coordonarea antrenorului său, prof. Ioan Cordea. Iar pregătirile nu sunt deloc uşoare. Un astfel de proiect presupune, pe lângă o foarte bună condiţie fizică şi pregătire de înot speciale, şi adaptarea la condiţii climatice severe, ştiut fiind faptul că apa din Canalul Mânecii nu are mai mult de 15 grade.

Aventura lui Avram Iancu se va derula vara aceasta, iar “culoarul marin” pe care va înota sportivul petroşenean pentru a uni Marea Britanie de Franţa porneşte din oraşul englez Folkestone şi ajunge în oraşul frances Cap Gris Nez.

“Dacă, în 1848, Avram Iancu scria frumoase pagini în istoria românilor, îmi doresc ca, în 2014, Avram Iancu să scrie o filă de succes în istoria nataţiei româneşti. Ştiu că drumul spre acest succes este unul lung, anevoios şi cu multe sacrificii, dar vă promit că am să-l străbat până la capăt !”, a declarat, cu siguranţa tipică unui moţ adevărat şi cu ambiţia unui sportiv de excepţie, Avram Iancu.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: