Prima pagină > EXCLUSIV TV > Peste 4 milioane de lei pentru redeschiderea ambulatoriului medical de la Uricani

Peste 4 milioane de lei pentru redeschiderea ambulatoriului medical de la Uricani

pozaSeria proiectelor de investiţii derulate cu fonduri europene continuă, în acest an, la Uricani prin demararea efectivă a unui nou proiect deosebit de important pentru comunitatea locală din această localitate.

Au trecut deja câţiva ani de când fondurile pentru derularea proiectului ce vizează modernizarea şi dotarea corespunzătoare a ambulatoriului medical de la Uricani au fost aprobate, însă procedurile birocratice şi contestaţiile în instanţele de judecată ale participanţilor la licitaţia de atribuire a execuţiei lucrărilor au făcut ca termenul de
începere al acestui proiect să fie mult timp amânat.

Lucrurile au intrat acum pe un făgaş normal şi primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu anunţă că, zilele trecute, a semnat ordinul de începere al lucrărilor la acest important proiect de infrastructură pentru uricăneni. “Marţi 18 martie am semnat oridinul de începere al lucrărilor la Ambulatoriul medical. Dacă totul va merge de acum încolo aşa cum trebuie, şi nu am motive să mă îndoiesc de acest lucru, atunci până la finele acestui an, acest proiect va fi finalizat”, spune primarul Dănuţ Buhăescu.

Proiectul privind modernizarea ambulatoriului medical de la Uricani vizează refacerea circuitelor medico-sanitare, conform noilor norme europene, amenajrea unei reţele de celule fotovoltaice pentru asigurarea independenţei energetice a clădirii, achiziţIonarea unei staţii de oxigen care va funcţiona în cadrul unităţii şi amenajarea celor 7 cabinete de diferite specialităţi care vor funcţiona în cadrul ambulatoriului. În afară de lucrările de amenajare şi reabilitare, proiectul are şi o componentă care ţine de dotarea cu aparatură medicală modernă, după toate standardele medicale europene. “Odată cu finalizarea acestui proiect, cetăţenii din oraşul Uricani vor avea parte de servicii mediale de calitate. După cum vedeţi, chiar dacă este greu, uneori foarte greu, nu abandonăm proiectele necesare comunităţii noastre, aşa cum deseori se grăbesc să afirme cei care vrând să se declare opozanţii mei se dovedesc a fi doar duşmani ai comunităţii, care nu doresc ca astfel de lucruri bune şi necesare să se întâmple şi la Uricani”, mai spune primarul Dănuţ Buhăescu.

Proiectul de la Ambulatoriu are un buget total de 2.405.839,77 lei + TVA, la care se adaugă dotarea cu aparatură medicală, în sumă de 1.780.000 lei + TVA, sume din care administraţia locală va achita doar 2%.

După finalizarea proiectului de reabilitare a casei de cultură şi a celui privind promovarea
turismului, împreună cu proiectul privind reabilitarea arterelor rutiere şi pietonale din centrul oraşului, acesta este cel de-al patrulea proiect major al administraţiei de la Uricani care se implementează cu bani europeni nerambursabili, dar primarul Buhăescu promite că vor mai urma, în anii următori, şi altele.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: