Prima pagină > EXCLUSIV TV > Actriţa Nicoleta Bolcă a fost distinsă cu titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani” prin unanimitatea deciziei consilierilor locali

Actriţa Nicoleta Bolcă a fost distinsă cu titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani” prin unanimitatea deciziei consilierilor locali

14827_649403085102180_751185049_nConsensul este, în vremurile pe care le trăim, de cele mai multe ori doar un deziderat şi rareori acesta are şansa de a deveni realitate. Există însă oameni care prin personalitatea lor, prin valoarea lor şi prin simpla lor prezenţă în spaţiul public sunt capabili să genereze nu doar consensul, ci şi dragostea.

Am descoperit, deja de mai bine de un deceniu, un astfel de om în persoana distinsei actriţe Nicoleta Bolcă. Dragostea ei faţă de profesia căreia i s-a dedicat trup şi suflet a făcut ca teatrul să-şi recapete locul binemeritat în viaţa comunităţii locale din Valea Jiului. Profesionalismul ei a făcut ca instituţia Teatrului “I.D. Sîrbu” din Petroşani să devină un etalon nu doar în peisajul cultural-artistic al Petroşaniului şi al Văii Jiului, ci şi în ceea ce priveşte managementul de succes al unei instituţii de asemenea factură. În fine, personalitatea Nicoletei Bolcă a reuşit să obţină şi un necesar consens în cadrul Consiliului local al municipiului Petroşani care, la propunerea primarului Tiberiu Iacob Ridzi, a decis într-o fericită unanimitate să-i confere titlul de “Cetăţean de onoare al municipiului Petroşani”.

Trecând peste argumentele consemnate în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre prin care se validează acest titlu, credem că este suficient să spunem că rolul Nicoletei Bolcă este unul cu adevărat meritoriu nu doar pentru activitatea sa pe scenă sau de la biroul de director al teatrului din Petroşani, ci mai ales pentru faptul că reprezintă acel model de succes de care comunitatea locală a Văii Jiului avea nevoie pentru a renaşte spiritual. În fine, doar modul în care de câţiva ani încoace, dar în mod absolut remarcabil în acest an, a fost evidenţiată la Petroşani “Ziuna Mondială a Teatrului” constituie un motiv în plus pentru care Nicoleta Bolcă merită cu prisosinţă această distincţie.

Dincolo de cuvinte frumoase şi aplauze cuvenite, Nicoleta Bolcă mai merită apreciată, o dată în plus, pentru felul sincer în care a primit şi această veste. Cu emoţie, bucurie şi mulţumiri sincere faţă de cei care au înţeles să-i aprecieze şi în acest fel dăruirea.

“Arta BATE Politica! Eu,sunt exemplul cel mai elocvent. Astăzi,am fost propusă să fiu CETĂŢEAN DE ONOARE al oraşului. Ani de zile acest teatru a fost sustinut de catre Consiliul Judeţean Hunedoara (vedeţi această instituţie pe toate afişele noastre). În urmă cu trei zile cei de la P.S.D. ne premiau pe noi, actori. Am fost onoraţi, am fost acolo. Cu toate acestea n-am fost niciodată înscrisă în vreun partid politic, nimeni nu poate spune ca am ”fost” după cum a ”bătut” vântul. Sunt COPLEŞITĂ! Orice cuvânt ar fi de prisos. Atunci când indiferent din ce partid politic faci parte, votezi… Actorul( cred eu…şi managerul …) DOVEDEŞTE că OMUL contează mai mult decât POLITICUL” . Multumesc domnule PRIMAR Tiberiu Iacob Ridzi. Mulţumesc domnule PREŞEDINTE Mircea Ioan Molot. Mulţumesc PNL, PDL, PSD, UDMR, …(etc) pentru votul UNANIM !”, “descrie Nicoleta Bolcă, cu emoţia tipică omului de scenă primirea veştii că a intrat în galeria oamenilor de onoare ai Petroşaniului.

Acolo unde, credem şi noi, îi era de altfel şi locul !

Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Minerii
    3 Aprilie 2014 la 12:42 pm

    Merita tot respectul,teatrul din Petrosani a fost scos din negura si modernizat de cand a devenit director. Felicitari !

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: