Prima pagină > EXCLUSIV TV > La iniţiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, bursele pentru elevii merituoşi din Petroşani vor creşte

La iniţiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, bursele pentru elevii merituoşi din Petroşani vor creşte

DSC042541Consiliul local al municipiului Petroşani a aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, prin care sunt stabilite cuantumul şi numărul burselor de performanţă, de merit şi de studiu acordate în semestrul II al anului 2014 pentru elevii merituoşi din municipiul Petroşani.

Potrivit propunerilor făcute de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, bursele de performanţă vor avea un cuantum de 150 lei, în timp ce bursele de merit vor avea valoarea de 70 lei (la ambele cicluri), iar bursele de studiu vor fi de 60 lei.

Potrivit documentaţiei prezentate de unităţile şcolare de pe raza municipiului Petroşani, în acest an un număr de 14 elevi vor beneficia de burse de performanţă, 174 de elevi vor fi beneficiari ai burselor de merit şi alţi 52 de elevi vor avea parte de burse de studiu. În plus, municipalitatea din Petroşani mai acordă şi un număr de 646 burse sociale, fiecare în valoare de 50 lei/ lună.

Pentru acordarea burselor pentru elevi, administraţia publică locală de la Petroşani alocă lunar circa 50.000 de lei. Un efort bugetar pe care, în opinia primarului Tiberiu Iacob Ridzi, elevii merituoşi ai comunităţii îl merită din plin.

Aprobarea, în unanimitate de voturi a proiectului iniţiat de primarul municipiului Petroşani privind acordarea burselor şcolare pentru a doua jumătate a anului 2014 l-a determinat pe consilierul local Daniel Stepan, care iniţiase la rîndul său un proiect de hotărâre pe acest subiect, propunând ca diminuarea indemnizaţiei consilierilor locali cu sumele necesare suplimentării fondurilor pentru bursele de merit ale elevilor, să-şi retragă proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei din 31 martie a Consiliului local municipal Petroşani.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: