Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Petroşani, “Ziua Verde” aduce şi primul Târg al florilor din Valea Jiului

La Petroşani, “Ziua Verde” aduce şi primul Târg al florilor din Valea Jiului

DSC09897Pentru al treilea an consecutiv, Petroşaniul întâmpină primăvara prin organizarea unor ample activităţi de ecologizare, de plantare de flori şi arbori în diferite zone ale domeniului public. Anul acesta, “Ziua Verde” – aşa cum a fost denumită acţiunea – vine şi cu câteva noi elemente.

În primul rând, trebuie specificat faptul că “Ziua Verde” devine, din acest an, un eveniment organizat de Asociaţia “Casa Pro Urbis” în parteneriat cu Consiliul local şi Primăria Municipiului Petroşani, dar pe lista organizatorilor s-au înscris şi instituţiile de învăţământ din Petroşani, Serviciul pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipiului Petroşani (SPADPP) şi Administraţia Pieţelor Petroşani. Împreună, toate aceste institituţii au elaborat un program de activităţi constând în principal din acţiuni de voluntariat menite să ecologizeze cât mai multe din zonele verzi ale oraşului.

O altă activitate nouă, dar în mod cert de un larg interes pentru toţi locuitorii din Valea Jiului, precum şi pentru turiştii care se află în această perioadă în staţiunile de pe Valea Jiului este organizarea, în premieră la nivelul acestei regiuni, a unui târg de flori. “Este o propunere venită din partea membrilor Asociaţiei Casa Pro Urbis pe care am îmbrăţişat-o cu bucurie, pentru că ştiu că în Petroşani şi în toată Valea Jiului oamenii iubesc florile şi se bucură întotdeauna când primesc sau când îşi cumpără un buchet de flori sau un ghiveci de flori. Am decis ca, în această zi în care marcăm la Petroşani “Ziua Verde” să-i invităm pe toţi cei care comercializează, ocazional sau permament, flori la piaţă sau prin intermediul florăriilor, să îşi expună produsele spre vânzare în spaţiul pietonal din centrul civic al oraşului”, informează primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru a veni în întâmpinarea producătorilor şi comercianţilor de flori şi/sau pomi fructiferi, prezenţa acestora la târgul de flori va fi gratuită şi nu va fi percepută nici taxa de utilizare a domeniului public. Organizatorii speră că acordarea acestor facilităţi să-i stimuleze şi pe comercianţii de flori să reducă preţurile pentru răsaduri, ghivece sau buchetele de flori, astfel încât “Ziua Verde” să aducă pe lângă o inedită şi frumoasă expoziţie florală în centrul Petroşaniului şi numeroşi cumpărători care doresc să întâmpine primăvara cu o floare nouă în casă, în grădina casei sau în faţa blocului.

Activităţile generate de marcarea “Zilei Verzi” la Petroşani vor avea loc vineri, 4 aprilie 2014, începând cu ora 13,00 în zona parcului de lîngă teatrul “I.D. Sîrbu” din centrul civic al municipiului Petroşani, unde sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să participe la acest eveniment.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Minerii
    3 Aprilie 2014 la 12:45 pm

    Sa iesim cat mai multi pentru a infrumuseta orasul nostru.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: