Prima pagină > EXCLUSIV TV > Medalia de aur şi premiul special din Hong Kong pentru inventatorul hunedorean Corneliu Birtok-Băneasă la Salonul de Invenţii de la Geneva

Medalia de aur şi premiul special din Hong Kong pentru inventatorul hunedorean Corneliu Birtok-Băneasă la Salonul de Invenţii de la Geneva

birtok2Inginerul auto Corneliu Birtok-Băneasă a reuşit să câștige medalia de aur şi premiul delegației din Hong Kong la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva cu un dispozitiv de transfer al aerului care reduce consumul de carburant cu peste 5% la camioane şi autobuze, în condiţii de trafic. „Am fost jurizat de patru membri ai unui juriu internaţional, specialişti în industria auto. Aceştia au apreciat aplicabilitatea invenţiei mele, în special eficienţa în cazul autobuzelor, unde viteza de deplasare este redusă şi sunt multe opriri. Cu toate acestea, dispozitivul dinamic de transfer al aerului (DDTA) îşi păstrează eficienţa, iar consumul de carburant se reduce cu până la 7%”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă, aflat încă la Geneva.

Invenţia inginerului din Deva a fost testată de acesta timp de trei ani, pe camioanele unei firme din Deva. Probele practice au arătat o reducere a consumului de carburant cu
5-7% și o creştere a puterii motorului cu 4%, în condiţii de trafic normal. Rezultatele au fost confirmate și în condiţii de laborator, la Facultatea de Inginerie din Hunedoara.
„Dispozitivul este testat acum şi pe autobuzele companiei de transport local din municipiul Alba Iulia, iar rezultatele sunt foarte bune”, a adăugat Corneliu Birtok-Băneasă.

Potrivit inventatorului, dispozitivul pe care l-a creat a intrat în atenția Asociaţiei Române pentru Transport Rutier Internaţional (ARTRI), care ar putea fi interesată să promoveze invenţia pe camioanele sale. Un calcul efectuat de inginerul auto, înainte de a pleca la Geneva, arăta că la o firmă de transport în care maşinile pot parcurge chiar şi un milion de kilometri pe an reducerea de carburant rezultată prin aplicarea invenţiei ar putea duce la scăderi semnificative ale costurilor.”Gândiţi-vă la o reducere a consumului cu numai doi litri la suta de kilometri. Pe ansamblu, rezultă o economie substanţială, deloc de neglijat în condiţiile şi la preţurile actuale ale carburanţilor”, explică inginerul auto.

De altfel, ARTRI l-a sprijinit pe Corneliu Birtok-Băneasă să participe la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, după ce acesta a fost selectat în delegaţia României de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

În ceea ce priveşte actuala ediţie a Salonului Internațional de Invenții de la Geneva, desfăşurat în perioada 2-6 aprilie, Corneliu Birtok-Băneasă a remarcat prezenţa mare a invențiilor provenite din ţările asiatice. În acest context, delegaţia inventatorilor din Hong Kong i-a acordat românului premiul pentru cea mai bună inovaţie (Best Innovation Award).

Inginerul din Deva este cunoscut în lumea ştiinţifică pentru invenţiile sale destinate autovehiculelor, primul dispozitiv fiind un filtru de aer special care permite reducerea consumului de benzină cu 10% la autoturisme și autoutilitare. Invenţia a fost pusă în practică sub forma unui produs ce poate fi folosit de beneficiarii direcţi sub forma unui kit de instalare.

Corneliu Birtok-Băneasă se află la cea de-a şasea participare la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, fiind medaliat cu aur în anii 2010, 2012 şi 2013, cu argint în 2009 şi cu bronz în 2011.

Sorin BLADA

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: