Prima pagină > EXCLUSIV TV > Un nou mandat în fruntea UDMR Hunedoara pentru deputatul european Iuliu Winkler

Un nou mandat în fruntea UDMR Hunedoara pentru deputatul european Iuliu Winkler

special5Deputatul european Iuliu Winkler a fost reales, sâmbătă, pentru un nou mandat de doi ani în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR în cadrul Conferinţei judeţene de alegeri.
“Dorim ca, în 25 mai, să obţinem un rezultat foarte bun la alegerile pentru Parlamentul European şi să ne pregătim mult mai bine pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016. Ne dorim să recâştigăm prezenţa în Consiliul Local Petroşani, să o întărim pe cea din Deva, Hunedoara, Lupeni în aşa fel încât acolo unde avem comunităţi mai importante maghiare să fim prezenţi şi în forurile locale de decizie”, a declarat Iuliu Winkler.
Referindu-se la prezenţa în Consiliul Judeţean, preşedintele UDMR Hunedoara a afirmat că acest obiectiv este destul de greu de atins din cauza ponderii demografice reduse a comunităţii maghiare din judeţ. “Este dificil pentru că demografia ne aduce în situaţia de a nu putea atinge pragul de 5%. Cu toate acestea, dorim, în continuare, o prezenţă marcantă pe scena politică din Hunedoara, să fim parteneri corecţi, să fim deschişi, să fim un factor de stabilitate şi, atunci când suntem la guvernare, prin demnitarii UDMR, prin cei pe care îi propunem în funcţii de decizie la nivel central sau judeţean, să ajutăm dezvoltarea judeţului Hunedoara”, a spus Iuliu Winkler.
Preşedintele UDMR Hunedoara, vorbind de mandatul pe care tocmai l-a încheiat în fruntea filialei judeţene, a precizat că au fost realizate multe lucruri bune, cum sunt cele din domeniul culturii, al educaţiei în limba maghiară şi al promovării dialogului cu societatea civilă.
Iuliu Winkler şi-a exprimat speranţa ca, la alegerile europene, să fie o prezenţă cât mai mare la vot a alegătorilor euro-optimişti. „Cred că prezenţa la vot este importantă pentru consolidarea legitimităţii Parlamentului European, singurul for ales direct al UE. Eu cred că acea majoritate tăcută, care este însă plină de speranţă în viitorul UE, trebuie să iasă la vot şi trebuie să-şi manifeste speranţa în viitorul nostru comun, un viitor mai bun decât prezentul”, a mai declarat deputatul european şi liderul UDMR Hunedoara.
În opinia lui Winkler, România trebuie să-şi fortifice prezenţa în Parlamentul European, în toate instituţiile europene prin mai multă consecvenţă, seriozitate şi prin mai mult profesionalism.
La Conferinţa judeţeană de alegeri a UDMR Hunedoara, care s-a desfăşurat în aula Liceului Teoretic „Téglás Gábor” din Deva, au participat 108 delegaţi din partea celor 16 organizaţii locale. La lucrările Conferinţei judeţene a participat preşedintele Uniunii, vicepremierul Kelemen Hunor, şi Borbely Karoly, secretar de stat în Ministerul Economiei.
La deschiderea Conferinţei judeţene de alegeri au participat liderii filialelor judeţene ale partidelor politice.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: