Prima pagină > EXCLUSIV TV > Liceul Tehnologic “Retezat” din Uricani gazda târgului judeţean al firmelor de exerciţiu

Liceul Tehnologic “Retezat” din Uricani gazda târgului judeţean al firmelor de exerciţiu

Această prezentare necesită JavaScript.

La doar trei ani de la înfiinţarea sa, Liceul Tehnologic Uricani şi-a dat săptămâna trecută
examenul maturităţii, odată cu desemnarea sa drept gazdă a ediţiei din acest an a Târgului judeţean al firmelor de exerciţiu”, un eveniment important pentru liceele cu profil tehnologic din judeţul Hunedoara. Pentru buna organizare a evenimentului, directorul Liceului “Retezat” din Uricani a beneficiat, ca de fiecare dată, de susţinerea Primăriei oraşului Uricani, care a acoperit costurile necesare derulării acestui eveniment care a transformat, preţ de o zi, oraşul de la marginea de vest a Văii Jiului, în Capitala business-ului de exerciţiu din judeţul Hunedoara.

Nu mai puţin de 8 licee tehnologice din tot judeţul Hunedoara au participat la cea de-a doua ediţie regională a Târgului firmelor de excerciţiu, prilej cu care au fost prezentate ofertele a 23 de firme de exerciţiu. Potrivit organizatorilor, „Târgul firmelor de exerciţiu” reprezintă un bun prilej pentru elevi să-şi dezvolte competenţele manageriale, de comunicare în limba română şi chiar engleză, dar şi de promovare a conceptului de firmă de exerciţiu la nivel local. „Pentru liceenii hunedoreni, evenimentul a reprezentat un adevărat schimb de experienţă. Fiecare echipă coordonatoare a unei firme virtuale a prezentat în cadrul evenimentului o ofertă a întreprinderii, un site al acesteia, dar şi spoturile publicitare ale firmei. În cadrul acţiunii au fost amenajate standuri de prezentare ale acestor firme”, a declarat coordonatorul proiectului, profesorul Bogdan Bădău.

Fără îndoială, standul prezentat de elevii de la Liceul Tehnologic “Retezat” Uricani a fost unul dintre cele mai apreciate, atât prin calitatea exponatelor, cât mai ales prin subiectul central al acestuia care vizează promovarea proiectului de dezvoltare a turismului în Valea Jiului, proiect intitulat “Castelul din Carpaţi”. Aşa a luat naştere „Castelul din Carpaţi SRL”, o firmă virtuală bine pusă la punct, care cuprinde oferte de cazare, servicii de echitaţie şi de alpinism, după modelul unei firme reale de profil. Mai mult decât atât, tinerii s-au gândit şi cum ar putea atrage cât mai mulţi turisţi cu o astfel de firmă, astfel că au înfiinţat şi un site online al întreprinderii. „Hotelul Castelul din Carpaţi are 150 de camere spaţioase, fiecare dintre ele oferind clienţilor vedere asupra ansamblului de fortificaţii militare. Camerele păstrează elemente de arhitectură originale care împreună cu mobilierul creează un stil de înaltă clasă. Cele situate în aripa sudică a hotelului au vedere spre Traseul celor Trei Fortificaţii, unde accesul este gratuit pentru clienţii hotelului. De la ferestrele camerelor, oaspeţii au prilejul de a urmări ceremonialul de execuţie a salvelor de tun. O altă panoramă deosebită este oferită şi de camerele situate în aripa estică a hotelului. Oraşul Uricani, situat pe un picior de plai binecuvântat de Dumnezeu, ocupă un loc important în peisajul Văii Jiului, fiind situat în partea de vest a depresiunii, la o altitudine de 715 m. Cadrul natural, de un pitoresc aparte, oferă turiştilor posibilităţi de odihnă, destindere şi sport, atât vara cât şi iarna”, se arată în caracterizarea firmei de exerciţiu „Castelul din Carpaţi SRL”.

Alte standuri care au atras atenţia juriului, format din profesori ai liceelor tehnologice din judeţul Hunedoara, de inspectorii şcolari Marta Mate şi Dana Luiza Cioară, dar şi din reprezentanţi ai Consiliului local şi Primăriei Uricani, au fost cele realizate de elevii Colegiului “Hermes” din Petroşani sau ai Colegiului Tehnologic din Deva.

Prezent la eveniment, primarul oraşului Uricani a ţinut să precizeze că “acest experiment educaţional este unul deosebit de interesant şi de util, totodată, având în vedere faptul că el le poate deschide tinerilor apetitul pentru business încă de pe băncile şcolii”. Primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu speră ca o bună parte din elevii care, cu acest prilej, doar s-au jucat de-a capitalismul, să-şi transfere, mai târziu competenţele în viaţa reală, devenind oameni de afaceri de succes. Aşa cum Uricaniul deja are câteva modele în acest domeniu.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: