Prima pagină > EXCLUSIV TV > Biserica, simbol de unitate spirituală, istorie şi credinţă

Biserica, simbol de unitate spirituală, istorie şi credinţă

pozaMesaj al Vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara adresat cetăţenilor judeţului Hunedoara cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului

De 20 de ani, două instituţii: biserica şi armata, conduc în topul încrederii românilor, care ar trebui să se numească, de fapt, topul credinţei românilor. Asta pentru că încrederea se bazează de regulă pe fapte, presupune un amestec de integritate, responsabilitate, moralitate şi eficienţă, care îi dă încrezătorului temeiuri de a socoti că nu va fi dezamăgit de către cel în care îşi spune speranţele. Credinţa, pe de altă parte, nu are nevoie de dovezi, este indiferentă la circumstanţele realităţii reci care, oricum ar părea şi ar fi, nu reuşeşte să o clintească.
Biserica este un simbol al credinţei, al existenţei noastre pe aceste meleaguri şi de aceea Consiliul Judeţean Hunedoara acordă în fiecare an alocaţii financiare, mai mari sau mai mici, Bisericilor din judeţul Hunedoara, indiferent de cultul acestora. Banii sunt destinaţi reparării şi intreţinerii lăcaşelor de cult existente şi finalizării celor aflate în construcţie.
De trei ani acordăm sprijin financiar construcţiei sediului Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Înfiinţarea acestei episcopii a fost un obiectiv pe care, alături de o mare parte din locuitorii judeţului ni l-am propus şi pe care avem obligaţia de a-l sprijini.
Sumele pe care le acordăm sunt colectate din banii cetăţenilor judeţului Hunedoara, iar prin sprijinirea reparării şi renovării lacaşelor de cult se întorc către aceştia.
Cand am acordat sume de bani pentru repararea căminelor culturale nu am avut nici o împotrivire, deşi acestea sunt folosite de câteva ori pe an, dar când acordăm bani pentru repararea şi întreţinerea bisericilor, unde credincioşii merg aproape zilnic, mare parte din ele din mediul rural, acolo unde populaţia are posibilităţi financiare reduse, avem parte de critici intense şi susţinute.
Mai mult de atât criticile sunt adresate deopotrivă şi Consiliului Judeţean şi Bisericii şi reprezentanţilor acestora.
Campania de presă aflată în plină desfăşurare seamănă mai mult cu o execuţie. Oare cei care comandă o asemenea campanie nu au credinţă? Oare aceştia în momentele grele nu se îndreaptă către biserică?
Eu sunt convins ca da şi de aceea cred că ceea ce noi am făcut este bine.
Sunt convins că fiecare dintre cetăţenii judeţului Hunedoara sunt ataşaţi de biserica din care fac parte şi îşi doresc ca aceasta să fie bine întreţinută şi cât mai frumoasă. În fiecare comunitate, Biserica este una dintre clădirile cu care ne mândrim.
Şi noi, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, alături de toţi consilierii judeţeni, ne mândrim cu lăcaşele de cult din judeţul Hunedoara şi de aceea suntem mândri că am contribuit cu puţin la repararea, renovarea sau construcţia acestora.
Vă asigurăm pe dumneavoastră, cetăţenii judeţului Hunedoara că în ciuda unor critici ale unor răuvoitori vom continua să sprijinim Biserica şi prin ea credinţa şi pe dumneavoastră cei care ne-aţi ales, singura noastră vină fiind aceea că, din păcate nu avem la dispoziţie suficienţi bani care să ajungă nevoilor tuturor.
Toate popoarele işi preţuiesc simbolurile cu multă sfinţenie. Ele se cer cultivate în inima credincioşilor şi ocrotite pentru ca sa ne întărim în ele, prin harul lui Dumnezeu, în statornicia identităţii noastre de Creştini.
De aceea, fiind în Săptămâna Mare avem obligaţia de a fi smeriţi, de a ierta, dar şi de a fi uniţi în jurul simbolurilor noastre, a credinţei noastre, a Bisericii noastre, asa cum am fost de-a lungul veacurilor.
Doresc tuturor cetăţenilor judeţului Hunedoara, cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului nostru Isus Hristos, multă sănătate, bucurii alături de cei dragi şi fie ca lumina Învierii să ne lumineze sufletele.

PAŞTE LUMINAT!

Tiberiu Balint
Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !