Prima pagină > EXCLUSIV TV > Festivalul „Flori de Munte” de la pasiune la folclor de cea mai bună calitate

Festivalul „Flori de Munte” de la pasiune la folclor de cea mai bună calitate

Atunci când în ceea ce faci şi în ceea ce-ţi doreşti, pui dragoste şi pasiune, lucrurile capătă contur şi, mai apoi, cresc de la un an la altul, devenind puncte de reper pentru viaţa unei întregi comunităţi. O astfel de reţetă este şi cea care a stat la baza evoluţiei festivalului de folclor “Flori de Munte” de la Vulcan.

În urmă cu patru ani, atunci când profesorul Aurora Istratie îşi propunea să aducă pasiunea, talentul şi dragostea pentru portul, cântul şi jocul momârlănesc ale câtorva dascăli şi elevi de la Şcoala generală nr. 5 a Colegiului “Mihai Viteazu” în faţa oamenilor, pe o scenă, nu cred că îşi imagina amploarea pe care o va lua această idee în doar câţiva ani. Măsura talentului demonstrat însă în ediţiile anterioare ale festivalului de folclor de la Vulcan s-a îngemănat fericit cu măsura succesului reputat de fiecare dată în faţa oamenilor care au avut ocazia de a viziona acest regal folcloric fără vedete ale genului, dar cu oameni plini de har şi pasiune.

Aşa se face că anul acesta, ediţia cu numărul patru a Festivalului de folclor “Flori de munte” a devenit una de interes judeţean, fiind cuprinsă în caledarul celor mai atractive activităţi ale “Şcolii Altfel” din judeţul Hunedoara şi, în egală măsură, curpinsă în calendarul activităţilor culturale susţinute de autorităţile locale din municipiul Vulcan. Prezent şi la ediţia din acest an, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile s-a arătat din nou încântat de talentul copiilor şi, deopotrivă, al dascălilor, care au evoluat pe scena festivalului, declarându-se mulţumit că Vulcanul se poate mândri în faţa întregii ţări cu astfel de oameni talentaţi.
Pentru toate aceste performanţe, atât principalilor artizani ai acestui frumos proiect didactic, prof. Aurora Istratie şi prof. Cristina Bărbiţă, dar şi celorlalţi dascăli implicaţi în organizarea ediţiei din acest an (Stroe Valentina, Feier Mihaela, Costinaş Livia, Băncilă Alina, Petrescu Maria, Nicuţa Maria, Pardos Ionela, Iacob Mirela, Alstani Ileana, Istratie Ilie, Moldovan Adriana, Chiroşcă Simona, Băroi Cornel, Dietrich Carol Anton, Peptenaru Mariana, Nechita Anca, Hărănguş Violeta, Borţa Maria) li se cuvin sincere felicitări.
La fel cum aceleaşi felicitări li se cuvin celor care, prin talent şi dragoste pentru folclor, şi-au adjudecat premiile ediţiei din acest an ale Festivalul de Folclor “Flori de Munte”. Aceştia sunt: Monica Ţugulea (I), Andrei Bogdan Ititesc (II), Miruna Cigmăian (III) – laureaţii categoriei solişti 6-11 ani; Ana Maria Stoean (I), Ana Maria Strugariu (II), Sorina Madon (III) – laureaţii categoriei solişti 12-18 ani, dar mai ales cîştigătorului trofeului acestui festival, elevul uricănean Andrei Calotă. În egală măsură, felicitări se cuvin membrilor grupurilor şi ansamblurilor folclorice laureate, respectiv: grupul “Flori de munte” juniori din Vulcan (I), “Pădureanca” din Ghelari (II), “Băciţele” din Vulcan (III) şi ansamblurile de dansuri “Mesagerii iubirii” din Lupeni (I), “Ritmuri zărăndene” din Băiţa (II) şi “Pădurenii” din Ghelari (III).

Succesul acestui festival i-a adus şi calificarea în primele 10 activităţi extraşcolare cuprinse în cadrul concursului “O activitate de succes” derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale, unde şi dumneavoastră îl puteţi susţine printr-un simplu vot dat pe pagina de internet: http://sae.edu.ro/2013/votare/votes/index/category:2/county:HD

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: