Prima pagină > EXCLUSIV TV > Povestea icoanelor care coboară de pe simeze direct în sufletele oamenilor

Povestea icoanelor care coboară de pe simeze direct în sufletele oamenilor

DSC06656În săptămâna în care aproape fiecare dintre activităţile oamenilor au ceva mai mult în vedere aplecarea spre cele sfinte, arta nu putea face excepţie. Aşa se face că ediţia cu numărul XXXII a Salonului Naţional de Artă Religioasă a fost găzduită de galeria de artă a Casei de Cultură a Studenţilor din Petroşani, chiar în Săptămâna Mare de dinaintea Paştelui.

Iubitorii de artă prezenţi la vernisaj, dar mai ales cunoscătorii domeniului susţin ideea directorului CCS Petroşani, Lavinia Hulea, potrivit căreia lucrările expuse în acest an de studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, ai Facultăţii de Artă şi Design din Dimişoara şi ai Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca sunt cele mai reuşite din istoria acestei manifestări derulate în Valea Jiului de-a lungul ultimului deceniu.
Dincolo de aspectul estetic, expoziţia din acest an are şi o dimensiune spirituală, conferită de faptul că, prin voia lui Dumnezeu, mijlocită de părintele ortodox Octavian Pătraşcu, icoanele expuse au fost sfinţite. Aşa se face că micuţa galerie de artă a Casei Studenţilor din municipiul Petroşani a devenit nu doar gazda unei frumoase expoziţii artistice, ci şi un loc de o încărcătură spirituală capabilă să confere celor prezenţi la vernisaj intrarea în atmosfera specifică Sfintelor Sărbători ale Paştelui.

Lucrările de artă religioasă vor fi expuse pe simezele de la Petroşani până pe 21 aprilie, dată până la care toţi cei care doresc să se bucure de o expoziţie deosebită pot face oricând acest lucru.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: