Prima pagină > EXCLUSIV TV > Iuliu Winkler lansează o propunere de viziune strategică asupra dezvoltării judeţului – Hunedoara 2020

Iuliu Winkler lansează o propunere de viziune strategică asupra dezvoltării judeţului – Hunedoara 2020

2014_04_24_cpresaHD2020Pentru a intra într-un proces durabil de dezvoltare și modernizare, județul Hunedoara are nevoie de o viziune integratoare pe termen mediu și lung a proiectelor existente fie că ele sunt la nivel județean sau local, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), liderul Organizației Județene Hunedoara a UDMR, joi, la Deva, într-o conferință de presă.
”La doi ani de la lansarea de către UDMR a Planului de dezvoltare Transilvania 2020, am considerat oportună realizarea unei Propuneri de viziune strategică asupra dezvoltării județului nostru pe care am intitulat-o Hunedoara 2020. Scopul acestei lucrări este acela de a genera o dezbatere la nivelul județului în care să fie implicați toți actorii esențiali de la nivelul administrațiilor locale și a celei județene, din partea tuturor instituțiilor descentralizate, dar și din mediul universitar și din societatea civilă”, a afirmat liderul UDMR Hunedoara.
Potrivit lui Winkler, Hunedoara 2020 este o propunere înzestrată cu elementele unei viziuni strategice de dezvoltare a județului în anii care vin, care dorește să armonizeze direcțiile de dezvoltare din județ cu cele de la nivelul UE așa cum sunt stabilite în Startegia Europa 2020. El a arătat că dacă se dorește o dezvoltare durabilă a județului, atunci este nevoie de o strategie care să depășească granițele ciclurilor electorale. ”O parte din lucrurile spuse în această lucrare pot părea, la o primă citire, banale, altele notorii sau chiar iritante, dar adevărul, de cele mai multe ori, este simplu, banal sau chiar supărător”, a spus deputatul european, care s-a declarat convins de faptul că succesul depinde și de o schimbare a mentalităților.
Liderul UDMR Hunedoara și-a exprimat speranța cu privire la creșterea capacității de absorbție a fondurilor europene în ciclul bugetar 2014-2020 de către România și implicit la nivelul județului. ”Între 2007 și 2013, României i-au fost alocate 31,5 miliarde de euro fonduri europene. În noul Cadru Financiar Multianual avem 43 de miliarde de euro. Acești bani sunt la dispoziția noastră, dar trebuie să-i câștigăm cu proiecte viabile”, a mai spus Winkler.
Prezent la conferința de presă, Gheorghe F. Grün, fost director al Camerei de Comerț și Industrie a județului Hunedoara, autor al Propunerii de viziune strategică asupra dezvoltării județului – Hunedoara 2020, a declarat că ”lucrarea este o cutie cu idei, fiind realizată pe scheletul Planului de dezvoltare a județului 2007-2013”. ”În ultimii 24 de ani, pentru județul Hunedoara s-au întocmit strategii peste strategii (…) și toate au ajuns strategii de arhivă. O strategie are însă un rost, acela de a prevede o direcție e dezvoltare”, a precizat Gheorghe F. Grün.
Iuliu Winkler a anunțat că Propunerea de viziune strategică asupra dezvoltării județului – Hunedoara 2020 a fost transmisă, deja, tuturor primarilor din județ, conducerii Consiliului Județean și Instituției Prefectului. ”Vom disemina materialul și în mediul de afaceri, iar ceea ce îmi doresc este ca propunerile noastre să fie dezbătute, îmbunătățite”, a subliniat liderul UDMR Hunedoara, care a adăugat că și-ar dori ca această lucrare să determine realizarea unui plan de dezvoltare pe termen mediu și lung ale cărui proiecte să prindă viață.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: