Prima pagină > EXCLUSIV TV > Spitalul din Simeria, de la datorii la investitii de miliarde din venituri proprii

Spitalul din Simeria, de la datorii la investitii de miliarde din venituri proprii

Spitalul General CF Simeria aniversează în acest an 103 ani de existenţă, 103 ani de viaţă pusă în slujba vieţii. Aniversare ce coincide, în mod fericit şi cu finalizarea primei etape din modernizarea acestuia, ce consta in:
– Recompartimentarea, modernizarea şi dotarea Laboratorului de analize medicale (cca. 100.000 lei – venituri proprii)
– Renovarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate (cca. 500.000 lei – venituri proprii)
– Renovarea şi modernizarea Sălii de mese şi a Spălătoriei spitalului (cca. 80.000 lei – venituri proprii)
– Dotarea Compartimentului de radiologie şi imagistică medicală cu un osteodensitometru de ultimă generaţie DEXA (cca. 200.000 lei – venituri proprii)
– Executarea lucrărilor de construcţii-montaj a liftului exterior al spitalului (cca. 650.000 lei – venituri proprii)
– Demararea lucrărilor de renovare, modernizare şi dotare ale spitalului, la această dată fiind finalizate etajele II si III ale acestuia (cca. 500.000 lei – venituri proprii)

Investiţia totală este în valoare de peste 2 mil. de lei, realizată exclusiv din venituri proprii. „Este o realizare importantă, nu doar pentru noi, cât mai ales pentru comunitate. Începând de astăzi, pacienţii noştrii vor beneficia la ei acasă atât de creşterea calităţii serviciilor medicale cât şi de îmbunătăţirea condiţiilor de confort oferite de spitalul nostru. Şi astfel, ne-am atins încă un obiectiv, şi anume am reuşit să redăm încrederea pacienţilor noştrii în acest spital”, declară Liliana Stolnicu, managerul Spitalului General CF Simeria.

De la datorii, la investitii de miliarde din venituri proprii

Mandatul actualei conduceri a spitalului a inceput in anul 2010. Prioritatea de grad “0” a conducerii a fost pe linia diminuarii arieratelor existente in sold la 01.10.2010, pentru care s-au intreprins si aplicat masuri urgente precum redimensionarea structurii organizatorice a spitalului, restructurarea personalului si al caror rezultat imediat a fost lichidarea acestora in totalitate.
O alta masura de prima urgenta a fost aceea de crestere a veniturilor proprii – care in ultimii 3 ani inregistrasera o scadere constanta – prin diversificarea serviciilor furnizate si o mai buna strategie de marketing. Rezultanta acestor masuri a fost dublarea nivelului acestora la finele anului 2012 cu consecinte favorabile in finantarea unor activitati privind dezvoltarea spitalului.
Comitetul Director a cautat si alte solutii pentru cresterea resurselor proprii, in acest sens a analizat permanent costurile si necesarul solicitat de sectiile si compartimentele de specialitate solicitându-se si fundamentarea judicioasa a acestora, baza legala de angajare, precum si necesitatea si oportunitatea lor , fiind identificate adeseori cheltuieli neeconomicoase si consumuri peste necesarul real al acestora. Prin diminuarea cheltuielilor neeconomicoase, analiza minutioasa a necesarelor inaintate de compartimentele de specialitate si o mai buna organizare a activitatii s-a reusit o gestionare mai eficienta a fondurilor alocate prin buget si achitarea la termen a tuturor angajamentelor scadente pe exercitiul bugetar 2010 – 2013 precum si lichidarea arieratelor existente in sold la 01.01.2010, in suma de 357.458 lei. Incheierea exercitiului financiar 2011 cu un excedent de 554.667 lei a permis ca in anul 2012 sa angajam lucrarile de reparatii si modernizare la Ambulatoriul de specialitate al spitalului si la Spalatoria din cadrul unitatii iar in 2013 sa continuam cu etajele II si III ale acestuia. La data prezentei, Spitalul General CF Simeria nu înregistrează datorii restante către bugetul de stat sau către furnizori.

Despre activitatea spitalului

Spitalul General CF Simeria este unitate sanitară cu paturi de utilitate publica si care a facut parte pana la data de 28.04.2013 din reţeaua medicală proprie a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în subordinea căruia a funcţionat potrivit H.G. 570/21.08.1991. Din 28 aprilie 2013, urmare O.U.G. Nr.8/19 februarie 2013-privind reorganizarea reţelei proprii a Ministerului Transporturilor şi pentru modificarea Legii Nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, Spitalul General CF Simeria trece din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii in subordinea Ministerului Sanatatii, unde ramane pana in noiembrie 2013, cand in baza prevederilor O.U.G 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, acesta se reintoarce “acasa”, adica in subordinea Ministerului Transporturilor.
Finanţarea activităţii spitalului pe exercitiile bugetare 2010-2013 a fost asigurată din venituri proprii si venituri de la bugetul de stat pentru activitatea specifica de siguranta transporturilor.
Spitalul General CF Simeria are un numar de 111 paturi si furnizeaza servicii medicale spitaliceşti în regim de spitalizare continuă pe 106 paturi pentru bolnavii acuti, în specialităţile medicină internă, chirurgie generală, neurologie şi 5 paturi în regim de spitalizare de zi.
Ambulatoriul de specialitate oferă servicii medicale în următoarele specialităţi:
– Cabinet medicina interna
– Cabinet chirurgie generala
– Cabinet O. R. L.
– Cabinet neurologie
– Cabinet obstetrica-ginecologie
– Cabinet psihiatrie
– Cabinet de recuperare , medicina fizica si balneologie
– Cabinet oftalmologie
– Cabinet pneumologie
– Laborator de analize medicale
– Compartiment radiologie si imagistica medicala
Unitatea, la solicitare, ofera persoanelor fizice sau juridice, servicii medicale de specialitate in baza tarifelor fundamentate si aprobate de Comitetul Director, aceasta fiind si o sursa importanta in finantarea cheltuielilor de capital ale spitalului.
În cadrul spitalului, la nivelul Ambulatoriului de specialitate este constituită Comisia Teritorială de Siguranţa Transporturilor care efectuează servicii medico-psihologice specifice personalului care concură la siguranţa transporturilor, in conformitate cu legislatia secundara in domeniul sigurantei transporturilor.

Scurt istoric

Localitatea Simeria este atestată documentar încă din anii 1449 – 1555 când a luat fiinţă Colonia Simeria. Între anii 1862 – 1869 pe Valea Mureşului s-a construit prima cale ferată din Transilvania pe ruta Alba Iulia – Arad cu ramificaţiile. Simeria – Petroşani şi Simeria – Hunedoara. Dupa anul 1872, apar şi primele locuinţe şi edificii precum şcoală elementară, grădiniţă, poştă. Si cum nicio localitate nu ar fi putut supravieţui fără un punct de asistenţă medicală, în anul 1888, în „Colonia Mare” au luat fiinţă o filială a Societăţii de Cruce Roşie şi un dispensar, înlocuit, la 9 octombrie 1911, cu modernul spital al căilor ferate. Deşi iniţial, spitalul era format din 2 corpuri de clădire separate (spital şi ambulatoriu) între anii 1975 – 1980 clădirea spitalului s-a extins, unindu-se cele două corpuri de clădire, ajungându-se astfel la extinderea capacităţii de funcţionare.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: