Prima pagină > EXCLUSIV TV > Veteranii de război ai Petroşaniului, onoraţi de administraţia locală

Veteranii de război ai Petroşaniului, onoraţi de administraţia locală

Marcarea Zilei Vetereanilor de Război este nu doar un prilej de a-i readuce în atenţie pe oamenii care au luptat cu arma în mâini pentru ţară în Al Doilea Război Mondial, ci şi o datorie de onoare a comunităţilor faţă de veteranii de război. În acest context se înscrie şi evenimentul dedicat Vetrenailor de Război din Petroşani, care au fost invitaţi luni, 28 aprilie, începînd cu orele 12,00 la Primăria municipiului Petroşani pentru a fi omagiaţi de autorităţile locale.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi recunoaşte că acest eveniment este unul care generează mari emoţii. “Întâlnirea cu veteranii de răboi este, pentru mine, un evebiment cu totul şi cu totul special. De fiecare dată, mă simt ca şi cum aş avea parte de o lecţie de istorie vie, iar poveştile veteranilor de război din municipiul nostru mă fasciunează de fiecare dată”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul municipiului Petroşani transmite cu acest prilej, totdată, un mesaj de suflet pentru toţi veteranii de război: “Ziua Veteranilor de Război este prilejul cel mai potrivit pentru a cinsti prezenţa între noi a foştilor militari şi a urmaşilor lor, dar şi memoria luptătorilor care au plecat la cele veşnice. Datoria noastră morală este aceea de a cinsti memoria celor care, cu preţul vieţii, al sănătăţii sau măcar al unor ani petrecuţi în condiţii grele, departe de cei dragi, au obţinut şi au păstrat pentru noi independenţa naţională şi demnitatea de români. Prin eroism, curaj, patriotism şi dedicaţie, ei au asigurat prestigiul şi libertatea generațiilor următoare, fiind modele de onoare pentru noi toţi. Mă înclin cu respectul cuvenit în faţa veteranilor de război din Petroşani şi întreaga Vale a Jiului, dorindu-le sănătate şi viaţă lungă”, arată Tiberiu Iacob Ridzi în mesajul său adresat veteranilor de război din Petroşani, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, care va fi marcată şi la Petroşani.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: