Prima pagină > EXCLUSIV TV > Sufletul care zideşte, zidul care uneşte…

Sufletul care zideşte, zidul care uneşte…

Această prezentare necesită JavaScript.


Doar oamenii cu o credinţă puternică pot face posibilă construcţia unui zid în temelia căruia să se afle mult suflet, aşa cum doar un zid construit din suflet poate fi nu un zid care desparte, ci un zid care uneşte.

Miracolul unui astfel de zid s-a înfăptuit în Săptămâna Luminată, la Vulcan, acolo unde la chemarea părintelui ortodox Zgârcea Mănăsuc, sute de oameni de bine din comunitatea locală au venit să pună umărul la înfăptuirea unui vis: reabilitarea fostei şcoli din Dealu Babii şi transformarea acesteia într-un centru creştin de educaţie, cultură şi recreere pentru tinerii din municipiul Vulcan.

Primul care a răspuns acestei iniţiative a fost chiar primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Acesta nu doar că a cerut Consiliului local să atribuie în folosinţă gratuită fosta şcoală din Dealu Babii Asociaţiei “Axion Estin” (înfiinţată şi păstorită de preotul Zgârcea Mănăsuc), ci este şi primul dintre cetăţenii oraşului care a răspuns iniţiativei de colectare de fonduri din donaţii pentru punerea în practică a acestui proiect. “Puteam foarte uşor să decidem ca şcoala din Dealu Babii să fie reabilitată cu fonduri de la Primărie. Însă scopul pe care şi l-a propus să-l realizeze aici părintele Mănăsuc este acela de crea o punte de legătură între oamenii din comunitatea noastră şi am înţeles că este mult mai important să obţinem banii pentru reabilitarea acestei clădiri prin contribuţia voluntară a cât mai multor oameni. Pentru că la viitorul centrul cultural-educativ pentzru tineri din Dealu Babii nu construim un zid de cărămidă, ci vrem să clădim un zid al sufletelor, un loc în care fiecare dintre noi să avem satisfacţia că am putut face un bine pentru copiii noştri, pentru viitorul comunităţii noastre”, precizează primarul Ile.

Pentru acest nobil scop, copiii, principalii beneficiari ai acestui proiect, au lucrat câteva săptămâni şi, cu migală şi talent, au realizat câteva zeci de icoane pe sticlă care au fost licitate în cadrul spectacolul caritabil “Zideşte cu inima”, organizat la finele săptămânii trecute, în sala cinematografului din Vulcan.

Tot tinerii sunt cei care au pus în scenă un emoţionant spectacol artistic, la care au participat preotul Radu Trifon de la Episcopia Devei şi Hunedoarei, grupul Centrului creştin pentru copii şi tineret “Axion Estin” din Vulcan, Rori Manolache – psalt, grupul folcloric “Doruleţ”, Raisa Bulf, Carla Bâtoancă şi grupul vocal “Glasuri de argint”.

Oamenii din Vulcan, care au umplut sala de spectacol (aşa cum se întâmplă deja în mod constant atunci când este vorba despre activităţi care, pe de o parte, pun în valoare talentul tinerilor din Vulcan şi, pe de altă parte, au şi un onorabil scop caritabil) s-au bucurat de câteva ore speciale, menite să le încânte spiritul şi să le unească sufletul. “Mulţumesc tuturor celor ce au răspuns acestei chemări. Felicit toţi copiii, toţi artiştii care au urcat pe scenă şi care ne-au dăruit momente greu de exprimat în cuvinte. Cred că am dovedit astăzi că “ZIDEŞTE CU INIMA” este o chemare pentru fiecare dintre noi. Dacă doriţi să sustineţi proiectul nostru, îi sustineţi pe copiii, pe tinerii noştri şi, prin ei, viitorul comunităţii noastre”, a conchis primarul Gheorghe Ile.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: