Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ambulanţele SMURD Hunedoara vor fi dotate cu filtrele de reducere a consumului de carburant inventate de Corneliu Birtok-Băneasă

Ambulanţele SMURD Hunedoara vor fi dotate cu filtrele de reducere a consumului de carburant inventate de Corneliu Birtok-Băneasă

BirtocK-Baneasa-si-Molot-Ioan-448x300Multiplu laureat al saloanelor internaţionale de de inventică, deveanul Corneliu Birtok- Băneasă se dovedeşte a fi şi un susţinător al comunităţii în care trăieşte.

Anul trecut, la puţină vreme după brevetarea invenţiei care l-a făcut celebru la nivel mondial – filtrul supraaspirant inversat SDTA – Corneliu Bitrok- Băneasă a propus Consiliului Judeţean Hunedoara ca aceste dispozitive care conduc la reducerea consumului de carburant, să fie montate pe câteva din autoturismele din dotarea instituţiei judeţene. Experimentul s-a dovedit a fi un suces, cu atât mai mult cu cât Consiliul Judeţean nu a fost condiţionat de achiziţia acestui filtru. Cum experimentul s-a dovedit a fi de un real succes, Consiliul Judeţean Hunedoara a răspuns şi în acest an, în sens, pozitiv propunerii inventatorului Corneliu Birtok-Băneasă. Acesta s-a oferit să doteze cu filtrele speciale care reduc consumul de carburant toate ambulanţele din cadrul Serviciului SMURD Hunedoara.

Nici de această dată, Asociaţia Corneliu Grup, condusă de inventatorul devean, nu solicită o remunerare din partea Consiliului Judeţean Hunedoara sau al Asociaţiei Salvital, care gestionează activitatea SMURD în judeţul Hunedoara. “Noi, ca instituţie publică am fost primii beneficiari ai filtrelor produse de inventatorul devean şi suntem foarte mulţumiţi, pe maşinile Consiliului Judeţean Hunedoara fiind montate încă de anul trecut. Acum am ales să extindem la o scară mai largă această colaborare şi să beneficieze de acest dispozitiv revoluţionar şi ambulanţele Salvital”, a precizat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Hunedoara, consilierii au aprobat asocierea, în acest scop, a CJ Hunedoara şi Asociaţiei Corneliu Grup din Deva. „Sunt mândru că putem pune judeţul Hunedoara pe harta inventicii mondiale. Prin acest proiect-pilot implementat pentru ambulanţele SMURD din judeţul nostru (care nu sunt achizionate în sistem leasing –n.r.), consider că a venit timpul ca şi eu să ofer ceva comunităţii care m-a susţinut necondiţionat. Mai ales că aceste filtre supraaspirante vor fi un beneficiu pentru domeniul public”, a precizat inventatorul Corneliu Birtok – Băneasă.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: