Prima pagină > EXCLUSIV TV > Petroşaniul şi Vulcanul îşi recompesează, cu aceeaşi onoare şi cu acelaşi respect, veteranii de război

Petroşaniul şi Vulcanul îşi recompesează, cu aceeaşi onoare şi cu acelaşi respect, veteranii de război

10247241_600016433428739_2487240568352872055_nChiar dacă, din păcate, numărul veteranilor de război din Petroşani este tot mai mic, de la un an la altul, respectul cuvenit pe care primarul Tiberiu Iacob Ridzi şi autorităţile locale de la Petroşani îl acordă acestor oameni bravi rămâne unul constant. Şi în acest an, primarul municipiului Petroşani i-a invitat pe cei şapte veterani de răboi din Petroşani la o întâlnire oficială, prilejuită de marcarea Zilei Veteranilor de Război, la finalul lunii aprilie. Patru dintre aceştia au răspuns invitaţiei şi au venit la întâlnirea cu primarul Petroşaniului: Domnica Ileşoi (87 de ani), Iosif Cazan (93 de ani), Iosif Demeter (91 de ani) şi Dumitru Alionesc (94 de ani). În timp ce veteranul Romul Furdui (90 de ani) şi-a delegat fiul pentru a-l reprezenta la acest eveniment.

Deşi oficială, întâlnirea primarului Tiberiu Iacob Ridzi a fost mai degrabă una amicală, în care, dincolo de discursul oficial şi înmânarea unor diplome de onoare din partea municipalităţii şi a unui premiu în sumă de 400 de lei pentru fiecare veteran (potrivit unei decizii aprobate în acest sens de Consiliul local), Tiberiu Iacob Ridzi nu şi-a ascuns emoţiile faţă de aceşti oameni a căror lecţie de viaţă reprezintă un adevărat model pentru noi toţi. “Parte din experienţa de viaţă a acestor oameni reprezintă pentru generaţiile de astăzi doar crâmpeie de istorie şi sloganuri de propagandă. Însă, pentru veteranii care au luptat cu arma în mână în Marele Război de la jumătarea secolului trecut, dragostea de neam şi ţară, au însemnat mai mult decât nişte simple idealuri. Pentru acest lucru, dar şi pentru curajul acestor oameni bravi, pentru demnitatea şi exemplul lor de viaţă, avem datoria de a ne pleca, plini de recunoştinţă, în faţa veteranilor noştri de război”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Veteranii de război prezenţi la întâlnirea cu primarul Petroşaniului au avut ocazia nu doar de a-şi îmbogăţi panoplia de distincţii cu încă o binemeritată diplomă de onoare, ci mai ales prilejul de a depăna amintiri din anii grei ai luptelor de pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial.

Veteranii de Război din Valea Jiului au fost invitaţi de asemenea, la o întâlnire cu preşedintele Consiliului judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. La rândul său, acesta le-a înmânat o diplomă şi un mic premiu în bani.

Veteranii Vulcanului

10269420_295517880614193_5568080434437899616_nDin falnicul pluton al veteranilor de război, a căror prezenţă se făcea remarcată la fiecare eveniment public dedicat marilor momente istorice sărbătorite în municipiul Vulcan, au mai rămas doar patru venerabili reprezentanţi ai veteranilor.

Ca în fiecare an, de Ziua Veteranilor de Război, aceştia au fost omagiaţi de către autorităţile locale din municipiul Vulcan. Anul acesta, numărul funcţionarilor din primărie care au dorit să fie prezenţi la eveniment a fost mai mare decât cel al distinşilor sărbătoriţi. Un motiv în plus pentru ca respectul pe care primarul Gheorghe Ile şi echipa sa îl acordă acestora să fie unul cel puţin la fel de remarcabil precum a fost şi este rolul pe care veteranii de război şi
l-au asumat nu doar în anii grei ai războiului, ci şi în ultimii mai bine de 50 de ani în viaţa comunităţii locale din municipiul Vulcan.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: