Prima pagină > EXCLUSIV TV > ”Toată lumea în mişcare!” sau “Minte sănătoasă într-un corp sănătos” la Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva” din Petroşani

”Toată lumea în mişcare!” sau “Minte sănătoasă într-un corp sănătos” la Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva” din Petroşani

10156938_271833209644044_596685280_nElevii şi cadrele didactice ale Colegiului Naţional de Informatică CARMEN SYLVA din Petroşani, au participat la proiectul “Toată lumea în mişcare!”. Acesta este denumirea competiţiei naţionale organizată de JUNIOR ACHIEVEMENT România, în cadrul programului naţional, iniţiat de Astra Zeneca România, în parteneriat cu JAR şi Fundaţia Română a Inimii. Prin acest program se încearcă reducerea bolilor cardiovasculare, prin formarea unui stil de viaţă sănătos şi promovează avantajele acestuia în rândul adolescenţilor.

În cadrul competiţiei elevii petroşeneni au organziat săptămâna ” Să ştii mai multe, să fii mai bun” – acţiunea ”Sport, natură,sănătate”. ”Vrei să faci mişcare ? Vino cu noi ! Vrei să petreci câteva ore de neuitat în mijlocul naturii ? Vino cu noi !Vrei să fii sănătos ? Vino cu noi !” au fost sloganurile prin care, organizatorii şi-au promovat acţiunea prin afişe, flyere şi la staţia radio a liceului, în acordurile mobilizatoare ale imnului ”TOATĂ LUMEA ÎN MIŞCARE”.

În cursul lunii aprilie, în acrodurile acestui imn, în curtea Colegiului Naţional de Informatică CARMEN SYLVA s-a dat startul acţiunii. Cei câţiva kilometri până la Brădet au fost parcurşi pe jos ori pe biciclete. Odată ajunşi la destinaţie, elevii au profitat din plin de vremea frumoasă de aerul curat, de peisajul minunat cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat şi s-au întrecut pe parcursul a patru ore, în diferite concursuri sportive şi distractive.

De o participare numeroasă s-au bucurat meciurile de fotbal în perechi, o fată şi un băiat legaţi de mână, trasul frânghiei, cursa cu saci, etc. Mişcarea şi buna dispoziție au fost cuvintele cheie ale activităţii. În finalul competiţiilor, învingătorii au primit diplome, dar câştigători au fost toţi cei peste 200 de elevi şi profesori care au participat la eveniment.

Aceştia au câştigat clipe minunate petrecute în natură, optimism, vitalitate, încredere în sine şi prietenii noi, concluzia finală, fiind că acţiunea trebuie repetată cât de curând, pentru că a fost realmente o reuşită.

Angella DUMITRAŞCU

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: