Prima pagină > EXCLUSIV TV > Trei personalități au primit Premiul ”Barcsay Ákos” acordat de UDMR Hunedoara

Trei personalități au primit Premiul ”Barcsay Ákos” acordat de UDMR Hunedoara

premii barcsayTrei personalități din comunitatea maghiară hunedoreană au fost distinse, sâmbătă seara, cu Premiul ”Barcsay Ákos” pentru munca lor excepțională în beneficiul comunității.
Cele trei personalități sunt: directorul Liceului Teoretic ”Téglás Gábor” din Deva, Kocsis Attila, preotul catolic din Cristur, Tóth János, și președintele Societății Culturale ”Geszthy Ferenc” din Deva, Varga Károly.
Premiul ”Barcsay Ákos” a fost instituit de curând și este pentru prima dată când a fost decernat.
Premiile au fost înmânate de europarlamentarul Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la Casa de Cultură din Hunedoara.
”Anul acesta e anul comunității. Am lansat această temă pentru a da un nou elan activității noastre, pentru consolidarea comunității noastre, pentru a sublinia că și astăzi e nevoie de munca în beneficiul comunității și că va fi nevoie și de acum încolo. În acest fel ne pregătim să sărbătorim împlinirea a 25-a de ani de la înființarea UDMR. Anul acesta, am avut deja câteva evenimente care vor rămâne marcate în memoria comunității noastre. Pentru aniversarea din 15 martie, Organizația de femei din UDMR a pregătit 1.000 de cocarde pentru cei care au participat la sărbătorirea revoluția maghiare din 1848, iar ceea de a 1001-a cocardă mi-a fost dată mie, într-un gest simbolic, la plecarea în campania electorală. În martie, la inițiativa părintelui Böjte Csaba, am sădit împreună copaci, pornind cu gândul că sădirea unui pom înseamnă un gând pentru viitor. Ieri, am sărbătorit cei 50 de ani ai Școlii Generale nr. 6 din Hunedoara, unde funcționează și secția maghiară”, a afirmat Iuliu Winkler în discursul său prilejuit de decernarea premiilor.
Potrivit lui Winkler, consolidarea comunității este un succes dacă UDMR este puternică. ”De aceea trebuie să dovedim și în județul Hunedoara că suntem uniți, că dorim o prezență europeană puternică”, a mai spus liderul UDMR Hunedoara.
El le-a mulțumit celor premiați pentru munca depusă pentru comunitate.
Dézsi Attila, președintele Conferinței Maghiare Permanente din județul Hunedoara, a prezentat în discursul său cronologia instituirii Premiului ”Barcsay Ákos” și semnificația istorică a personalității principelului transilvan care a dat numele premiului.
În cadrul festivității, a vorbit și Takács Aranka, președintele Organizației Municipale UDMR Hunedoara, despre Zilele Maghiare.
Preotul catolic din Cristur, Tóth János, servește comunitățile szórvány de 23 de ani. Directorul Liceului Teoretic ”Téglás Gábor” din Deva, Kocsis Attila, conduce instituția de la înființare, iar mulțumită activității lui școala a devenit un adevărat centru cultural al comunității maghiare. Președintele Societății Culturale ”Geszthy Ferenc”, Varga Károly, își servește comunitatea de mai bine de două decenii, fiind un susținător activ al înființării liceului maghiar din Deva.
Premiile decernate au fost concepute de artistul plastic Koppándi Benczédi Ildikó din Deva.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: