Prima pagină > EXCLUSIV TV > De la “România, te iubesc !” la “Valea Jiului, te iubesc !”

De la “România, te iubesc !” la “Valea Jiului, te iubesc !”

Reportajul prezentat de reporterul Pro Tv Rareş Năstase la emisiunea “România, te iubesc !” având ca subiect Valea Jiului a stârnit, aşa cum era de aşteptat, vii discuţii. Chiar dacă “dezvăluirile” despre încrengăturile financiare şi potentatţii zonei nu aduc nimic nou sub soare, ele fiind teme deja de mult “fumate” (din păcate degeaba !) de către presa locală de ani şi ani de zile, prezentarea doar a unei imagini sumbre legate de viaţa în “Jalea Viului” (calambur inventat el însuşi de mai bine de un deceniu de jurnalistul local Mircea Bujorescu) a generat o reacţie promptă a opiniei publice locale.

Ca primă reacţie, câţiva tineri din Valea Jiului au deschis o pagină specială pe cel mai popular site de socializare (facebook), intitulată “Valea Jiului nu e Somalia”. Încă din argumentul paginii, iniţiatorii arată că “PRO TV a prezentat un reportaj la Romania, Te iubesc, care ne denigrează în cel mai urât mod posibil şi ne face şi arătăm ca ultima comunitate din România, atât de săraci încât şi somalezii ar veni să ne dea ceva de mâncare. Cum putem promova turismul în Vale, când ne prezintă ca pe nişte înapoiaţi, necivilizaţi, fără curent electric sau apă în case ??!! Haideţi să populăm pagina aceasta cu poze cu adevărata Vale a Jiului, cu oameni faini din Vale, cu întâmplări faine din Vale, cu peisaje adevărate din Vale şi cu tot ceea ce e frumos aici la noi, şi poate-poate, va ajunge pagina şi pe mâna PRO TV-ului, să vadă că există şi altceva în Vale în afară de colonii şi mahalale !”

Pagina “Valea Jiului nu e Somalia” a adunat deja aproape 1400 de prieteni, semn că subiectul nu este deloc unul lipsit de interes, în special pentru tinerii din Valea Jiului. Oamenii au început să-şi expună diverse puncte de vedere, pro şi contra temei relevate în reportajul prezentat de PRO TV, dar şi să posteze diverse filmuleţe şi fotografii care dezvăluie “faţa” frumoasă a oraşelor din Valea Jiului.

Iniţiatorii proiectului doresc să-şi ducă mai departe ideea şi să transforme această pagină într-o veritabilă campanie de media menită să promoveze adevăratele valori ale Văii Jiului. Chiar şi aşa, dincolo de bunele intenţii, există însă şi numeroşi oameni care cred că reportajul realizat în câteva din oraşele Văii Jiului de reporterul Tv Rareş Năstase au deschis “Cutia Pandorei”, arătând că în ciuda eforturilor din ultimii 25 de ani, în Vale mai sunt multe lucruri de lămurit şi multe probleme de rezolvat.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: