Prima pagină > EXCLUSIV TV > Să cunoaştem Rezervaţia Naturală Piatra Crinului

Să cunoaştem Rezervaţia Naturală Piatra Crinului

Rezervaţia naturală Piatra Crinului este o arie naturală protejată de interes naţional având o suprafaţă de 0,5 ha. Rezervaţia se află în apropierea municipiului Petroşani, în imediata vecinătate a zonei montane de agrement Parâng, la limita altitudinii de 1757 m. Aici se află nişte formaţiuni stâncoase pe care creşte o plantă de stâncărie numită Potentilla haynaldiana . Se formează în solul din crăpăturile stâncilor. Este unica zonă din ţară în care apare această specie balcano-dacică Potentilla haynaldiana.

Echipa verde Leonida formată din elevi ai Colegiului Tehnic ” Dimitrie Leonida” s-a înscris în Concursul National “Şcoli pentru un viitor verde” cu proiectul “Să cunoaştem rezervaţia naturală Piatra Crinului” , implicându-se într-o campanie de mediatizare a acestei rezervaţii mai puţin cunoscute.

Ce am făcut? • Am realizat o prezentare Power Point despre rezervaţia mai sus numită şi planta Potentilla haynaldiana. Prezentarea a fost expusă elevilor din şcoală la orele de geografie şi biologie de către elevi ai echipei verzi( şcoala dispune de LCDuri în sălile de clasă aşa că acest lucru a fost posibil). • Am realizat colţul verde Leonida în care am postat informaţii despre rezervaţie şi despre proiectul înscris în concurs. • Am mediatizat proiectul pe facebook https://www.facebook.com/damiangildacarmen şi http://www.dleonida.ro/ • Construim o machetă a rezervaţiei.

Proiectul se va finaliza cu o drumeţie în arealul rezervaţiei „Piatra Crinului” în munţii Parâng şi o expoziţie cu cele mai frumoase fotografii din această drumeţie. Vom publica în ziarul local „Afaceri în Valea Jiului” un articol despre proiectul desfăşurat. (L.A.)

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: