Prima pagină > EXCLUSIV TV > “AQUA LUPE”, proiectul unui nou parc acvatic pregătit pentru impulsionarea turismului în Valea Jiului

“AQUA LUPE”, proiectul unui nou parc acvatic pregătit pentru impulsionarea turismului în Valea Jiului

3Proiectul unui parc acvatic care ar putea să-şi găsească un important loc în strategia autorităţilor locale şi judeţene pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului a fost prezentat, la finalul săptămânii trecute, la Lupeni, de către reprezentanţii firmei de arhitectură şi proiectare “Alpin Construct” din Vulcan.

Proiectul, realizat de tânărul arhitect lupenean Oroles Bucur, intitulat “Aqua Lupe” vizează amenajarea unui parc acvatic acoperit la baza staţiunii turistice Straja, în spaţiul zonei de agrement Brăiţa, în vecinătatea staţiei de îmbarcare a telegondolei care face legătura cu zona turistică montană. În viziunea proiectanţilor, viitorul parc acvatic este prevăzut ca un complex turistic, cu hotel, restaurant şi spaţiu generos rezervat bazinelor acvatice, întregul complex fiind estimat să ocupe o suprafaţă totală de 860 mp. Complexul hotelier “Aqua Lupe” va avea o capacitate de 49 de camere şi o parcare cu 25 de locuri, în timp ce complexul acvatic este prevăzut cu un bazin mare de înot (cu o adâncime de 1,5 metri), un bazin pentru copii şi două bazine circulare de tip jacuzzi. Complexul acvatic este prevăzut să poată deservi, simultan, 200 de persoane.

Potrivit iniţiatorilor acestui proiect, odată cu finalizarea studiului de fezabilitate al investiţiei, urmează ca acesta să fie înanitat organismelor de gestionare a fondurilor europene, acestea constituind sursa prin care atât proiectul de la Lupeni, cât şi unul similar, prevăzut a fi derulat în Petroşani, să poate fi realizate cel mai târziu la orizontul anului 2020.

Complexul “Aqua Lupe” este gîndit ca un nou punct de atracţie pe harta staţiunii turistice Straja din Lupeni, el putând fi exploatat atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: