Prima pagină > EXCLUSIV TV > Avram: “Doar seriozitatea în achitarea facturilor poate menţine preţul apei în Valea Jiului la nivelul cel mai mic din România”

Avram: “Doar seriozitatea în achitarea facturilor poate menţine preţul apei în Valea Jiului la nivelul cel mai mic din România”

avram la netCu toate că mitul preţului ridicat al apei potabile în Valea Jiului încă mai persistă, adevărul este că, la ora la care vorbim, societatea care furnizează apa potabilă la robinetele cetăţenilor din Valea Jiului practică unul dintre cele mai mici tarife pentru acest serviciu din România. Preţul apei potabile nu a mai cunoscut nici un fel de majorări de mai bine de 5 ani, cu toate că, potrivit recomandărilor făcute de finanţatorii proioectelor de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, tarifele trebuiau ajustate anual cu un indice cel puţin egal cu rata inflaţiei.

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram spune însă că firma pe care o conduce şi-a asumat responsabilitatea de a păstra nemodificate tarifele, înţelegând că nici cetăţenii nu au cunoscut, în toţi aceşti ani, o creştere a veniturilor salariale. “Din păcate – spune Avram – nu ştiu cât o să mai putem păstra actualele tarife, având în vedere că problemele legate de recuperarea creanţelor încă persistă, în ciuda tuturor demersurilor pe care noi
le-am iniţiat pentru a schimba această stare de lucruri.” Directorul general al Apa Serv arată că, în prezent, societatea are de recuperat peste 16 milioane de lei de la
rău-platnici. Din aceşti bani, mai bine de 6 milioane de lei sunt datorii acumulate de societăţile de termoficare din Lupeni şi Vulcan, aflate în stare de faliment.

Pentru a echilibra balanţa financiară, Apa Serv a înfiinţat şi un compartiment special de recuperare a creanţelor în cadrul instituţiei. Numai în primele 3 luni de activitate al acestui serviciu, au fost recuperate circa 2,5 miliarde de lei vechi, după ce oamenii angrenaţi în acest serviciu au vizitat peste 2000 de abonaţi rău platnici. “Sunt oameni care n-au mai plătit un leu de 4 sau chiar de 5 ani de zile şi pe care, prin întâlnirile şi discuţiile pe care le-am avut, i-am convins că trebuie să plătească”, spune şeful serviciului, Alin Săceanu.

Prin astfel de soluţii, directorul Apa Serv Valea Jiului speră să poată păstra nemodificat preţul apei în Valea Jiului, cel puţin în acest an. El este însă convins că doar seriozitatea în achitarea facturilor poate menţine preţul apei înValea Jiului la nivelul cel mai mic din România.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: