Prima pagină > EXCLUSIV TV > Europa tinerilor din Petroşani

Europa tinerilor din Petroşani

DSC07073Ziua Europei nu a trecut, nici în acest an, la Petroşani, fără a fi marcată, aşa cum se cuvine, în comunitatea locală. Şi în acest an, tinerii au fost cei care au făcut demonstraţia faptului că înţeleg pe deplin semnificaţiile istorice şi culturale ale acestui eveniment remarcabil pentru întreaga Europă.

Prin derularea unor momente artistice de excepţie, elevii celor mai importante unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Petroşani au arătat numerosului public prezent în sala de marmură a Primăriei municipiului Petroşani, că Europa este de pe acum şi casa noastră. Pentru noi, românii, ziua de 9 mai are o semnificaţie lărgită. Ea nu reporezitnă doar Ziua Europei sau momentul istoric al încheierii ultimei conflagraţii mondiale, ci şi ziua în care, cu 137 de ani în urmă, România şi-a câştigat independenţa. Importanţa Independenţei României din 1877 a fost surprinsă de elevi ai Colegiului “Hermes” din Petroşani, într-un montaj de versuri, momentul fiind realizat sub coordonarea profesorului Liliana Găicea.

În programul artistic organizat de Primăria Petroşani cu ocazia “Zilei Europei”, elevii şcolilor din localitate au făcut, prin muzică şi dans, un inedit “tur al Europei”. O suită de dansuri reprezentative pentru ţările membre ale Uniunii Europene au fost interpretate cu succes de elevi ai Şcolii generale nr. 7 Petroşani (profesor coordonator Cristina Sârbu), de elevi ai Colegiului Economic “Hermes” din Petroşani (profesor coordonator Liliana Găicea) şi de elevi ai Colegiului Tehnic “Dimitrie Leonida” (profesor coordonator Alexandra Treante).

La fel de interesant s-a dovedit a fi şi prestaţia elevilor de la pregătiţi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Petroşani, coordonaţi de prof. Dorin Răduţi, care au prezentat un moment artistic intitulat “Uniunea Europeană văzută altfel”. Aşa cum de o interesantă viziune asupra politicii de extindere a Uniunii Europene s-au dovedit a fi elevii Colegiului Naţional de Informatică “Carmen Sylva” din Petroşani, coordonaţi de prof. Carmen Gheviza. Aceştia au prezentat publicului câteva elemente care definesc, din punct de vedere artistic, culinar şi cultural Turcia, ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Într-un frumos final, elevii Şcolii gimnaziale “I.G. Duca”, sub coordonarea profesorului Luisiana Butuza ne-au arătat de ce Uniunea Europeană este şi trebuie să rămână “O lume minunată”.

Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: