Prima pagină > EXCLUSIV TV > Petroşaniul e pregătit să reacţioneze prompt în caz de cutremur !

Petroşaniul e pregătit să reacţioneze prompt în caz de cutremur !

Petroşaniul e pregătit să recaţioneze prompt în caz de cutremur ! Aceasta este concluzia la care au ajuns autorităţile după desfăşurarea unui exerciţiu de alarmare publică organizat săptămâna trecută la Petroşani.

Exerciţiul, organizat de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Petroşani, a avut ca scop verificarea măsurilor care trebuiesc luate pentru protejarea populaţiei, a bunurilor materiale şi culturale din localitate, în cazul producerii unui cutremur de intensitate mare cu epicentrul la Haţeg, dar ale cărui efecte
s-ar dovedi devastatoare şi în Valea Jiului. Activitatea a fost derulată chiar în centrul municipiului Petroşani, în zona Primăriei, la exerciţiu participând reprezentanţi ai tuturor instituţiilor abilitate în intervenţia rapidă în caz de situaţii de urgenţă: Primărie, ISU, SMURD; Poliţie locală, Jandarmerie, Ambulanţă, Protecţie civilă, etc.

Potrivit evaluatorilor acestui exerciţiu, autorităţile locale din municipiul Petroşani au dovedit că dispun şi de cunoştinţele necesare, dar şi de forţa logistică şi umană necesară intervenţiei cu suces în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe raza localităţii.

În egală măsură, s-a constatat că populaţia cunoaşte principalele reguli de comportare şi măsuri de protecţie în caz de cutremur, aşa cum o mare parte a cetăţenilor cunosc regulile de acordare a primului ajutor şi dovedesc simţul civic necesar în vederea unei implicări active în susţinerea intervenţiei autorităţilor în cazul producerii unor calamităţi de genul celor puse în exerciţiu de serviciul de specialitate al primăriei, în cursul săptămânii trecute.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: