Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ce legătură există între “polul frigului” şi “ţinutul cărbunilor” din România !?

Ce legătură există între “polul frigului” şi “ţinutul cărbunilor” din România !?


Ceea ce nu reuşesc de mai bine de un sfert de secol politicienii, au reuşit în ultimii patru ani o mână de copii de la Şcoala gimnazială nr. 4 Vulcan şi de la Şcoala “Sövér Elek” din Joseni, jud. Harghita. Pentru al patrulea an consecutiv, cele două şcoli, de data aceasta
într-un parteneriat cu Primăria municipiului Vulcan şi Asociaţia “Copiii-viitorul nostru”, condusă de Zoltán Miklos, au adus laolaltă 28 de copii (14 de la şcoala din Vulcan şi tot atâţia de la şcoala din Joseni), în cadrul proiectului de parteneriat iniţiat de profesoarele Ecaterina Ilyes (de la Vulcan) şi Gabriella Csiki-Ferencz (de la Joseni).

Sub genericul “Călător prin ţara mea”, timp de o săptămână, în perioada 4-9 mai, elevii din Joseni au fost nu doar oaspeţi ai partenerilor de proiect de la Vulcan, ci musafiri ai familiilor acestora. Elevii au locuit efectiv în familiile copiilor din Vulcan care au aderat la acest proiect, au mers împreună la şcoală şi şi-au petrecut împreună timpul liber. În plus, cei 28 de elevi au avut parte şi de un program special pus la punct de organizatori, prin intermediul cărora au vizitat municipiul Vulcan, Pasul Vîlcan şi zona Căprişoara ori au fost competitori în diverse întreceri sportive.

Ceea ce constituie nu doar elementul de inedit, ci exemplul acestui proiect, este faptul că majoritatea elevilor din Joseni sunt vorbitori de limbă maghiară. Cu toate acestea, între aceştia şi colegii lor de la Vulcan s-au legat deja prietenii capabile să treacă peste barierele de comunicare sau de orice altă natură. Aceasta este de fapt şi observaţia principală pe care au sesizat-o şi secretarul primăriei Vulcan, Rodica Peter dar şi consilierul local Pompiliu Barbu, prezenţi la reuniunea de diseminare a rezultatelor acestui proiect. “Este de-a dreptul fascinant să constaţi lecţia de maturitate pe care o dau întregii noastre comunităţi aceşti copii care demonstrează că între români, indiferent de locul în care trăiesc sau limba pe care o vorbesc, nu există bariere, ci există doar acele sentimente care definesc prietenia şi colegialitatea. Pentru succesul acestui proiect care deja şi-a câştigat o tradiţie şi o frumoasă reputaţie, organizatorii şi participanţii merită felicitări deopotrivă”, ne-a declarat Pompiliu Barbu.

În spirit de reciprocitate, elevii din Vulcan vor avea parte de o săptămână similară la Joseni, în perioada 22-27 iunie.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: