Prima pagină > EXCLUSIV TV > Clubul tinereţii fără bătrâneţe a luat fiinţă la Petroşani sub egida Asociaţiei “Casa Pro Urbis”

Clubul tinereţii fără bătrâneţe a luat fiinţă la Petroşani sub egida Asociaţiei “Casa Pro Urbis”

DSC_0037Consecventă scopului său de coagulare a comunităţii locale din municipiul Petroşani, Asociaţia “Casa Pro Urbis” a găzduit săptămâna trecută, cu prilejul “Zilei Internaţionale a Familiei”, un eveniment menit să aducă în atenţia opiniei publice debutul unui nou proiect comunitar de excepţie. Astfel, în eleganta ambianţă a sălii de marmură a Primăriei municipiului Petroşani a fost prezentat proiectul “Tinereţe fără bătrâneţe” iniţiat de doamna Felicia Necşa, membru fondator al Asociaţiei “Casa Pro Urbis”, proiect susţinut şi de administraţia locală de la Petroşani.

De fapt, în cadrul acestui proiect destinat în principal persoanelor de vârsta a treia, sub egida Asociaţiei “Casa Pro Urbis” a fost înfiinţat un club al vârstei a treia, sugestiv intitulat Clubul “Tinereţe fără bătrâneţe”. În cadrul acestui club, vor fi organizate periodic, întâlniri şi dezbateri cu personalităţi ale vieţii publice locale, naţionale şi chiar internaţionale, dezbateri pe teme de interes care vizează sănătatea, cultura, istoria, turismul, gastronomia, moda mediul înconjurător sau viaţa spirituală. În plus, în cadrul Clubului “Tinereţe fără bătrâneţe” organizatorii propun crearea unei ambianţe cât mai plăcute prin organizarea de seri dansate, de concursuri cu premii, de excursii în grupuri organizate, de vizionări colective a unor spectacole de teatru, muzică etc. Mai mult, membrii Clubului vor avea la dispoziţie şi o micro-sală de gimnastică coordonată de un cadru sanitar de specialitate, graţie unui parteneriat cu Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

“Ideea implementării acestui proiect s-a născut din dorinţa de a atrage un număr cât mai mare de cetăţeni, indiferent de vârsta acestora, fie ei familişti sau nefamilişti, în scopul de a crea o punte între oameni şi între generaţii, prin petrecerea împreună a timpului liber,
într-un mod organizat, dar plăcut, util şi distractiv”, explică Felicia Necşa ideea care stă la baza derulării acestui nou proiect social la Petroşani. Felicia Necşa este convinsă că, în acest fel, prin socializare, bariera potrivit căreia tinerii stau doar în grupul lor, adulţii în cupluri şi bătrânii singuri, să fie ridicată, iar relaţiile între oameni să fie astfel redefinite.

Înscrierea în Clubul “Tinereţe fără bătrâneţe” este deschisă oricui. Membri Clubului se vor întâlni o dată pe lună, pentru a socializa şi a pune la punct programul comun de activităţi, în sala de festivităţi a Hotelului Petroşani. În plus, pentru a beneficia de facilităţile pe care le conferă calitatea de membru, acestora le va fi înmânat şi un card personalizat.

Preşedintele Asociaţiei “Casa Pro Urbis”, Eduard Wersanski se declară optimist în ceea ce priveşte reuşita acestui nou proiect social şi este de părere că acesta poate juca, de asemena, un rol important în dezvoltarea comunităţii locale din Petroşani şi din întreaga Vale a Jiului.

Dincolo de acest proiect demarat, simbolic, cu ocazia “Zilei Familiei”, acest eveniment va fi marcat la Petroşani şi miercuri 21 mai, când o nouă serie de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie vor fi premiate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi. În plus, anul acesta şi cea mai tânără familie, dar şi doi cetăţeni de vârstă centenară vor fi premiaţi.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: