Prima pagină > EXCLUSIV TV > Drumul spre Herculane, de la “poveşti” la realitate

Drumul spre Herculane, de la “poveşti” la realitate

bscap0078Prezent în platforma electorală a tuturor formaţiunilor politice din Valea Jiului, la fiecare
scrutin al ultimului deceniu, drumul spre Herculane rămâne încă un subiect nerezolvat. Conştient de importanţa strategică a acestui obiectiv de investiţii, primarul oraşului Uricani a ridicat această chestiune de fiecare dată când a avut ocazia, atât în faţa membrilor Guvernelor care s-au succedat la conducerea ţării în ultmii 10 ani, cât şi în atenţia liderilor politici şi chiar a preşedintelui ţării. Toată lumea s-a arătat interesată de acest obiectiv, dar adevărul este că, de fapt, lucrurile au cam bătut pasul pe loc.

După venirea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului României, primarul Uricaniului a readus în atenţia premierului acest subiect. Consultarea datelor oficiale de la Compania de Drumuri au dezvăluit însă un fapt surprinzător: modernizarea drumului naţional 66 A Câmpu lui Neag-Băile Herculane, nu a fost cuprinsă niciodată în planul naţional de investiţii în infrastructura rutieră. “Tot ceea ce s-a făcut la acest drum a fost doar pe bani
din fondul pentru calamităţi aflat la dispoziţia Guvernului. Aşa se explică de ce nu s-au făcut decât lucrări periodice, în special în perioadele electorale, şi doar cu resurse financiare limitate, de fiecare dată insuficiente. Adevărul este că, încă o dată, Traian Băsescu şi camarila băsistă, pedelistă n-au făcut altceva decât să ne mintă”, spune primarul Dănuţ Buhăescu. Pentru că doar o nouă infuzie de bani pentru continuarea lucrărilor pe fondul pentru calamităţi nu ar fi rezolvat nici pe departe necesarul de finanţare pentru finalizarea acestui obiectiv, atât de important pentru uricăneni şi pentru întreaga Vale a Jiului, primarul Buhăescu a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a trata subiectul cu maximă seriozitate şi responsabilitate. Aşa se face că, în ultimii doi ani, au fost realizate toate studiile necesare pentru execuţia ultimelor tronsoane ale acestui drum, au fost obţinute toate avizele şi acordurile legale, inclusiv cel de mediu. Mai mult, beneficind şi de sprijinul senatorului Cosmin Nicula (preşedintele Comisiei de Buget din Parlament) dar mai ales al premierului Ponta, investiţia privind “Reabilitarea, modernizarea şi deschiderea pentru circulaţia rutieră a DN 66 A Uricani-Băile Herculane” a fost prinsă în Lista proiectelor naţionale de investiţii, iar Guvernul a obţinut sursa de finanţare a întregii lucrări din fonduri europene. Investiţia este cuprinsă şi în Legea Bugetului pentru anul 2014, iar deja în aceste zile urmează să se deruleze licitaţia electronică pentru desemnarea antreprenorului general care va trece la executarea efectivă a lucrărilor. “De pe acum am convingerea că acest drum se va face, în cel mai scurt timp posibil. Ceea ce îmi doresc acum cel mai mult este ca procedurile de licitaţie să decurgă cât mai repede şi să vedem lucrările demarate, încă din lunile imediat următoare”, apreciază primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu. Acesta recunoaşte însă că fără sprijinul politic al social-democraţilor, fără implicarea directă a premierului Victor Ponta, probabil că multă apă ar mai fi trebuit să curgă peJiu până când cei de la Bucureşti ar mai fi “rupt” ceva bani pentru acest obiectiv.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: