Prima pagină > EXCLUSIV TV > Universitatea Petroşani, clasată în topul mondial “U-Multirank”

Universitatea Petroşani, clasată în topul mondial “U-Multirank”

Un nou clasament al universităţilor la nivel global, realizat cu fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro, a fost lansat marţi, a anunțat comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, Androulla Vassiliou.

Noua clasificare „U-Multirank” evaluează performanţa a peste 850 de instituții de învăţământ superior din întreaga lume, între acestea fiind 10 universităţi din România.

Contrar clasamentelor tradiționale internaţionale, evaluările
„U-Multirank” se bazează pe cinci domenii-cheie: performanţa în cercetare, calitatea procesului de învăţământ (predare-învățare), orientare internaţională, succes în transferul de cunoştinţe (parteneriate cu mediul de afaceri şi start-up-uri) şi implicarea regională. Totodată, noul clasament ia în considerare şi opiniile a 60 000 de studenţi de la universităţile participante.

În acest fel, evaluarea se face în funcţie de performanţa de ansamblu, evitându-se clasamentele simpliste, care pot duce la „comparaţii înşelătoare între instituţiile de diferite tipuri sau care maschează diferenţe semnificative de calitate între cursurile de la aceeași universitate”.

Potrivit comisarului european, noul clasament scoate în evidenţă multe instituţii cu performanţe, printre acestea fiind peste 300 de universităţi care nu au apărut în clasamentele mondiale până în prezent. Din cele 850 de universități cuprinse în clasament, 62% sunt din Europa, 17% din America de Nord, 14% din Asia şi 7% din Oceania, America Latină şi Africa.

Instituţiile de învăţământ superior din România, cuprinse în acest clasament, sunt: Universitatea Babeș-Bolyay din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea București, Universitatea Petroşani, Universitatea de Vest Timişoara.

„Suntem mândri de educaţia noastră de clasă mondială. (…) Apreciez foarte mult acest nou clasament, pentru că ne oferă o imagine mult mai bună a performanţelor universităților și colegiilor, nu numai în cercetare, dar, de asemenea, în procesul de predare şi învăţare, în transferul de cunoştinţe, în internaţionalizarea şi în angajament regional. Acestea sunt cele cinci dimensiuni pe le-am inclus în acest clasament. (…) Universităţile nu sunt măsurate într-un clasament la 1 la 100, dar am marcat o gamă largă de domenii diferite, folosind 30 de indicatori diferiţi”, a subliniat comisarul european Androulla Vassiliou.

Următorul set de rezultate „U-Multirank” va fi publicat în 2015.

Cătălina MATEI (Agerpres)

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: