Prima pagină > EXCLUSIV TV > Nucu Pandrea cântă la frunză la Aztec caffe Petroşani

Nucu Pandrea cântă la frunză la Aztec caffe Petroşani

NUCU PANDREA LA AZTEC CAFFEDupă recitalurile de folk susținute de artiști consacrați precum Emeric Imre, Dinu Olărașu sau Ionuț Mangu, Aztek Caffe Petroșani trece la artileria grea și îl aduce vineri, 23 mai, pe Nucu Pandrea, omul care le-a arătat tuturor că dintr-o simplă frunză poate cânta și doine, și blues, și muzică clasică.
Nucu Pandrea este considerat cel mai bun cântăreț din frunză al României și a reușit să uimească o lume întreagă cu arta sa. De aproape zece ani este invitatul special al clujenilor de la Nightlosers, iar la Washington, unde a cântat la celebrul SMITHSONIAN FOLKLIFE FESTIVAL, i-a uluit pe americani, care nu puteau crede că o frunză poate fi un instrument muzical atât de versatil.
L-am cunoscut la Petrila, grație lui Ion Barbu, care l-a invitat la fiecare dintre evenimentele pe care le-a organizat, și suntem mândri să ne numărăm printre puținii martori ai unor momente de neuitat petrecute în bucăria maestrului, după spectacole, acolo unde Nucu improviza alături de Maria Răducanu, de Pedro Negrescu sau de Dinu Olărașu.
Un recital cu Nucu Pandrea e un spectacol total, care te poartă prin folclorul autentic, pentru a trece mai apoi la bluesul negrilor de pe Mississipi sau la arii din Ravel. În formula pe care v-o propunem vineri, cu Florentin Budea și Cătălin Stepa, veți asista la momente de improvizație și virtuozitate care, cu siguranță, vă vor face să priviți cu alți ochi banala frunză.
Blând ca un copil, Nucu își înalță cântecul cu ochii închiși, ca într-o rugăciune, iar cei care l-au auzit pot să vă spună, cu mâna pe inimă, că frunza lui vibrează în sufletul fiecărui ascultător. Îl puteți vedea într-o mulțime de înregistrări pe hd365.ro, dar vă așteptăm vineri, 23 mai, la Aztek Caffe, ca să trăiți pe viu o experiență pe care nu o veți uita prea curând.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: