Prima pagină > EXCLUSIV TV > Arena Educaţiei, competiţia ofertelor educaţionale din întreaga Vale a Jiului

Arena Educaţiei, competiţia ofertelor educaţionale din întreaga Vale a Jiului

Pentru ca pasul următor în cariera şcolară să fie unul însoţit de succes pentru toţi elevii din Valea Jiului, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara, în parteneriat cu Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara, Casa Corpului Didactic Deva, Facultatea de Inginerie Hunedoara şi alte instituţii de învăţământ au organizat „Arena Educaţiei – ediţia a II-a” – Târg de oferte educaţionale pentru elevi, studenţi şi absolvenţi.

Desfăşurat la Biblioteca Universităţii din Petroşani, evenimentul care a reunit prezentarea ofertelor şcolare ale tuturor liceelor din Vale şi ale unor prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară s-a bucurat de un real succes. Elevii au dat dovadă de multă ingeniozitate în pregătirea standurilor şi pliantelor pentru atragerea spectatorilor şi a viitorilor învăţăcei de partea lor.

Echipa de promovare de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”, pe lângă pliante, film de prezentare şi diverse machete, a venit însoţită şi de manichiuristele de la secţia de Estetica şi îngrijirea corpului omenesc care au demonstrat practic îndemânarea şi cunoştinţele dobândite în cadrul acestui liceu. “Oferta noastră şcolară este foarte variată şi sperăm ca absolvenţii claselor a VIII-a să se îndrepre către noi, mai ales că, fiind un liceu cu profil tehnologic, le putem oferi tinerilor o pregătire adecvată pentru a practica mai apoi o meserie. Pe de altă parte, cei care doresc să urmeze clasele de învăţământ liceal o pot face la fel de bine aici atât la cursuri de zi cât şi serale, mai apoi putându-şi desăvârşi educaţia prin cursuri postliceale sau şcoală de maiştri. Practic colegiul nostru oferă tinerilor o mulţime de profile începând cu şcoala profesională, liceu zi şi seral, şcoală potliceală şi de maiştri”, a declarat Oana Niculescu, director adjunct al colegiului.

La nici doi paşi, Colegiul Economic “Hermes” îşi aştepta vizitatorii alături de două frumoase mascote din cadrul “Firmei de exerciţiu”. Absolvenţii au venit în număr mare să viziteze standurile de prezentare pentru a cunoaşte oferta liceelor, şcolilor postliceale şi universităţilor, resursele prin care se asigură un învăţământ de calitate, dar şi rezultatele care certifică preocuparea instituţiilor şcolare pentru desfăşurarea unui învăţământ modern, în acord cu cerinţele actuale.

De aceeaşi atenţie s-au bucurat şi standurile Liceului Tehnologic “Retezat” din uricani sau Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Petroşani, preum şi cele ale filialeor din petroşani şi Călan ale Şcolii Superioare de Cruce Roşie. În materie de învăţământ superior, cel mai atractiv stand s-a dovedit cel al instituţiilor militare de învăţământ superior ale Ministerului de Interne.

Prezent la eveniment, de data aceasta în calitate de reprezentant al ISJ Hunedoara, profesorul Vasile Pop s-a declarat încântat de interesul pe care, pe de o parte, elevii liceelor din Valea Jiului l-au manifestat pentru a-şi prezenta şi a-şi pune în valoare unitatea şcolară la care învaţă şi, pe de altză parte, interesul celor care, peste mai puţin de o lună, trebuie să ia o decizie privind viitorul lor educaţional.

Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: