Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Petroşani este prevăzută construirea celui mai mare complex acvatic sportiv şi de divertisment din Transilvania

La Petroşani este prevăzută construirea celui mai mare complex acvatic sportiv şi de divertisment din Transilvania

DSC07377Primăria municipiului Petroşani şi Consiliul judeţean Hunedoara au semnat un contract de asociere în vederea realizării unei investiţii care poate da un serios impuls dezvoltării turismului în Valea Jiului. Este vorba despre realizarea unui parc acvatic de mari dimensiuni, prevăzut cu piscine de înot şi divertisment dar şi cu un bazin olimpic de înot şi un bazin pentru sărituri.

Zilele trecute, arhitecţii Alpin Construct din Vulcan, firma de proiectare angajată pentru realizarea studiului de fezabilitate al acestei investiţii, a prezentat autorităţilor şi presei, propria viziune a acestui obiectiv. Potrivit arhitectului Monica Ailincăi, autorul proiectului intitulat “Petro Aqua”, viitorul complex acvatic care urmează a fi construit la Petroşani din fonduri europene, va avea o suprafaţă totală de 4,8 hectare, fiind amplasat pe terenul ecologizat din zona fostei preparaţii de cărbune de la Livezeni. Complexul acvatic ar urma, potrivit propunerii proiectanţilor, să cuprindă 4 obiective principale. Primul vizează desigur construirea piscinelor de divertisment. Nu mai puţin de cinci astfel de piscine acoperite şi un bazin în aer liber au fost prevăzute în acest scop. Un al doilea obiectiv, prin care se intenţionează introducerea municipiului Petroşani în circuitul naţional şi internaţional al sporturilor acvatice este construirea unui bazin de înot care îndeplineşte criteriile pentru a fi clasificat drept bazin olimpic. La acesta se adaugă şi un alt bazin de mare adâncime (6 metri), pentru desfăşurarea de concursuri sportive de sărituri de la trambulină. În fine, complexul este prevăzut să aibă parte şi de tobogane, jacuzzi, o sală de forţă, saună, duşuri şi vestiare, bar şi restaurant, dar şi un hotel şi nu mai puţin de 600 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare.

Dacă proiectul va fi acceptat spre finanţare pe unul din noile programe ale Uniunii Europene aferente exerciţiului financiar 2014-2020, atunci Petroşaniul şi, implicit, Valea Jiului, ar putea dispune de unul din cele mai mari complexe acvatice de acest tip din România şi din Sud-Estul Europei. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi spune că acest obiectiv este în măsură să impulsioneze dezvoltarea turismului în Valea Jiului, dar şi să creeze condiţiile necesare pentru ca Petroşaniul să poată găzdui competiţii sportive de nataţie de nivel internaţional.

Autorităţile au convingerea că proiectul “Petro Aqua” are şanse mari de a fi selectat pentru finanţare, mai ales că dincolo de elementele clasice care definesc un astfel de proiect, are şi câteva atuuri suplimentare. Astfel, potrivit arhitectului Monica Ailincăi, dincolo de aspectele de arhitectură modernă care girează acest proiect, un atu extrem de valoros este acela că viitorul aquaparc este prevăzut cu sisteme de ultimă generaţie de producţie şi utilizare a energiei verzi, aspect încurajat de Uniunea Europeană. În egală măsură, volumul de circa peste 10.000 de mc de apă necesar alimentării bazinelor poate fi uzilizat timp de doi ani, graţie filtrelor speciale de recircuitare a apei.

În măsura în care va fi acceptat la finanţare, viitorul parc acvatic ar putea fi construit în maxim 2 ani de la data semnării contractului.
Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: