Prima pagină > EXCLUSIV TV > “Noaptea albă a galeriilor de artă” a fost marcată în premieră şi în Valea Jiului, în spaţiul elegant al Galeriei Ianza din Petroşani

“Noaptea albă a galeriilor de artă” a fost marcată în premieră şi în Valea Jiului, în spaţiul elegant al Galeriei Ianza din Petroşani

DSC07415Petroşaniul s-a înscris anul acesta pe lista scurtă a oraşelor din România în care este marcată “Noaptea albă a galeriilor de artă”. Acest lucru s-a produs datorită Fundaţiei Ianza Art Inter-Cultural care şi-a propus să facă, prin acest demers, încă un pas important înainte în cea ce priveşte viaţa cultural-artistică din Valea Jiului.

Noaptea galeriilor de artă s-a deschis vineri seara la cocheta galerie de artă “Ianza” situată în binecunoscuta clădire cu acelaşi nume de pe strada Timişoara din centrul Petroşaniului. Iubitorii artelor vizuale au avut ocazia, cu acest prilej, să admire un potpuriu artistic de pictură, sculptură, grafică şi fotografie, pus pe simeze de Sergiu Cristian Ianza (preşedintele Fundaţiei Ianza Art Inter-Cultural), cu ajutorul unor artişti de excepţie ai Văii Jiului precum: Robert Hummel (sculptură mică şi caricatură), Petru Birău (pictură), Sergiu Cristian Ianza (sculptură şi ceramică), Angela Pârvu (grafică), Radu Chinţa (pictură), Romeo Szedlacsek (fotografie). Acestora li s-au alăturat alte câteva lucrări de excepţie ale unor apreciaţi artişti români precum Sergiu Plop (pictură), Horvath Gyöngyvér (grafică şi pictură) sau Ana Maria Iancu (pictură), dar şi lucrări ale unor artişti de peste hotare precum Keshav Mala (pictor din Nepal) sau Clemens Beungkun Sou (pictor din Coreea de Sud).

La vernisaj au luat parte, ca de obicei, artişti şi jurnalişti, dar şi iubitori ai artelor vizuale din Petroşani.

“Prin acest eveniment mi-am dorit să înscriem şi Petroşaniul în rândul oraşelor europene în care este marcată noaptea albă a galeriilor de artă. Mărturisesc că nu a fost foarte uşor, mai ales că o bună parte a lucrărilor de artă realizate de artiştii care au dorit să participe la aceste eveniment organizat în premieră la Petroşani sunt încă expuse la galeriile Orizont de la Bucureşti, unde Fundaţia Ianza a reuşit să organizeze o nouă expoziţie. Cu ajutorul unor prieteni artişti am reuşit totuşi să încropim această expoziţie zic eu interesantă, care cuprinde foarte multe din paletele de exprimare artistică, de la pictură şi sculptură, la grafică şi fotografie”, a declarat Cristian Sergiu Ianza, iniţiatorul şi organizatorul acestei activităţi artistice de la Petroşani.

De precizat este şi faptul că, pe lângă lucrările artiştilor consacraţi enumeraţi mai sus, la acest vernmisaj au fost expuse şi câteva “tuşe” grafice ale unor tineri artişti de perspectivă, elevi ai maestrului Robert Hummel.

Şi prin acest eveniment, al doilea organizat deja în galeria de artă “Ianza” din municipiul Petroşani, noul lăcaş de cultură îşi confirmă misiunea de a juca un rol important în viaţa cultural-artistică şi educaţională din Petroşani şi din Valea Jiului. Desigur, asta şi în măsura în care va găsi sprijinul necesar nu doar din partea artiştilor şi a iubitorilor de artă.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: