Prima pagină > EXCLUSIV TV > O nouă generaţie de aur a familiilor din Petroşani a fost onorată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi

O nouă generaţie de aur a familiilor din Petroşani a fost onorată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi

“Nimeni nu poate ilustra mai bine valorile familiei decât acei oameni care, prin exemplul lor de viaţă împreună, reprezintă astăzi onorabile modele pentru noi toţi”, afirma primarul Tiberiu Iacob Ridzi în cadrul manifestărilor prilejuite şi în acest an de marcarea, la Petroşani, a “Zilei Familiei”.

Din fericire, numărul familiilor care consemnează pe “carnetul de familist” o jumătate de secol în căsnicie este într-o constantă creştere la Petroşani. “Acest lucru mă face să fiu încrezător, o dată în plus, că am făcut ceea ce trebuie şi ceea ce oamenii aceştia merită cu prisosinţă, atunci când am iniţiat acest obicei de a-i sărbători în mod public pe concitadinii noştri care au reuşit să atingă această performanţă a vieţii de familie”, spune Tiberiu Iacob Ridzi. Zilele trecute, în sala de marmură a Primăriei din Petroşani a fost rândul altor 23 de familii din acest oraş să fie distinse cu “diplome de fidelitate”, cadouri, flori şi aplauze din partea reprezentanţilor comunităţii locale, dar şi de cadoul muzical ofeirt de micuţa Raisa Bulf. Rând pe rând, au fost felicitate, familiile: Emil şi Sevastiţa Aionesi, Petru şi Ileana Maria Belei, Ilie şi Maria Catilina, Iosif şi Ana Căzan, Constantin şi Anica Chiriţescu, Niculiţă şi Ilinca Contea, Joia şi Maria Epure, Ioan şi Iolany Fülöp, Grigore şi Ioana Iuga, Tiberiu şi Magda Körmöczi, Vilhelm şi Iolanda Lojadi, Andrei şi Iren Moldovan, Pavel şi Margareta Muntean, Andrei şi Elena Palko, Cornel şi Niculina Pivoda, Virgil şi Maria Radu, Petre şi Elisabeta Roiban, Nicolae şi Florica Rotaru, Dionisie şi Elena Tanászi, Vasile şi Maria Ţibuleac, Vasilie-Adorian şi
Maria-Magdalena Ungur, Nicu şi Rădiţa Vasilache, Nelu şi Elena Voicu.

Cu speranţa că “nunta de aur” poate fi un eveniment spre care să se îndrepte năzuinţele cât mai multor tinere familii, administraţia locală din Petroşani a decis ca, începînd din acest an, de “Ziua Familiei” să fie acordat un premiu special şi pentru “Cea mai tânără familie” consemnată în scriptele Serviciului Local pentru Evidenţa Populaţiei din Municipiul Petroşani. Pentru încrederea avută în valorile morale ale familiei şi pentru dorinţa de a-şi continua drumul vieţii doar împreună, au fost distinşi cu acest premiu tinerii Adrian Ionuţ Aionesei şi Larysa Ana Inchim, care au decis, în luna mai, să-şi unească destinele într-o fericită familie.

Similar, într-o ţară în care speranţa medie de viaţă, potrivit statisticilor oficiale, abia depăşeşte 70 de ani, primarul Tiberiu Iacob Rizi a găsit de cuviinţă că e mai mult decât oportunină acordarea unui respect aparte pentru acei oameni care au cules în buchetul vieţii frumoasa vârstă de 100 de ani. Anul acesta, două distinse doamne au atins această deosebită vârstă. Ana Bubela şi Eva Cincora au primit astfel câte o “Diplomă de Excelenţă” din partea administraţiei locale de la Petroşani, pentru contribuţia adusă de-a lungul unui secol de viaţă, prin activitatea lor dedicată în primul rând familiei şi respectării valorilor morale.

Pentru că “munca înobilează oamenii”, un premiu aparte a fost acordat în acest an doamnei Ilinca Constantin, pentru contribuţia adusă comunităţii de-a lungul a cinci decenii de activitate desfăşurată constant în municipiul Petroşani şi pentru o viaţă dedicată familiei şi respectării valorilor morale.

“Încă o dată doresc să felicit venerabilii noştri cetăţeni. Categoric, avem nevoie de astfel de oameni în comunittea noastră aşa cum sunt convins că experienţa şi sfaturile dumnealor nu le putem primi de la nimeni atcineva, pentru că înţelepciunea dumnealor vine odată cu frumoasa experienţă de viaţă pe care au reuşit să o acumuleze”, a mai declarat primarul municipiului Petroşani.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: