Prima pagină > EXCLUSIV TV > Prima etapă a proiectului de modernizare şi extindere a reţelor de apă şi canalizare din municipiul Vulcan a fost încheiată cu succes

Prima etapă a proiectului de modernizare şi extindere a reţelor de apă şi canalizare din municipiul Vulcan a fost încheiată cu succes

Nici nu a trecut bine o săptămână de la finalizarea unui proiect din cadrul uneia dintre cele mai importante investiţii realizate în valea Jiului din fonduri europene – “Reabilitarea, modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din aglomerarea urbană Valea Jiului” – că a şi venit momentul unei noi recepţii finale cu tăiere de panglică. De data aceasta, municipalitatea din Vulcan a fost gazda evenimentului, având în vedere faptul că recepţia viza finalizarea proiectului de extindere şi modernizare a canalizării în acest oraş.

Nu mai puţin de 16.832.199,09 de lei, fără TVA au fost cheltuiţi la Vulcan de către Hidroconstrucţia SA, antreprenorul lucrărilor, în 18 luni cât a durat execuţia acestui proiect. În tot acest timp, potrivit raportului prezentat de directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, au fost executate lucrări de cea mai bună calitate care au vizat extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Vulcan. Potrivit cifrelor din raportul tehnic de execuţie, în cazul reţelei de apă potabilă, aceasta a fost extinsă, la Vulcan, cu 7.720 de metri, asigurându-se totodată şi 184 de noi branşamente la reţea. În acelaşi timp, reţeaua de distribuţie a apei potabile a fost reabilitată pe o lungime de 1.167 de metri, pe care s-au montat alte 11 branşamente noi.

Similar, reţeaua de canalizare a avut şi ea parte de o semnificativă extindere şi modernizare. Cifrele arată că s-au executat lucrări de extindere cu 12.333 de metri, ceea ce a permis racordarea altor 434 de beneficiari. Mai mult, de-a lungul reţelei de canalizare au fost construite şi date în folosinţă 4 staţii de pompare. În urma lucrărilor executate, reţeaua de canalizare reabilitată măsoară ascum 2.225 de metri.

Că lucrările au fost executate în parametri calitativi pe care-i implică un astfel de proiect, finanţat, cum spuneam, integral din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene, o confirmă nu doar rapoartele prezentate cu ocazia festivităţii de recepţie a lucrării, eveniment găzduit de Primăria municipiului Vulcan sau discursurile apreciative ale directorului general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram şi primarului municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, ci mai ales inspecţia la una din noile staţii de pompe construite în zona Crividia, la care au fost invitaţi să participe, să constate şi să aprecieze inclusiv jurnaliştii din presa locală.

“Putem concluziona, la ceea ce am văzut astăzi la Vulcan, că lucrările executate de către constructori sunt de cea mai bună calitate, din toate punctele de vedere. Vreau să le mulţumesc celor care au executat aceste lucrări, nu doar pentru faptul că au respectat întocmai prevederile proiectului, dar şi pentru că au răspuns cu promptitudine tuturor observaţiilor pe care le-au făcut specialiştii Apa Serv, precum şi tehnicienii de la Primăria municipiului Vulcan”, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului. Chiar şi aşa, potrivit prevederilor contractuale, beneficiarii vor evalua timp de un an funcţionarea noului sistem de alimentare cu apă şi canalizare din Vulcan şi orice problemă va fi sesizată constructorului care are obligaţia să le remedieze.

La rândul său, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile se declară mulţumit de calitatea lucrărilor. “Cred că multe din problemele pe care le-am întâmpinat în ceea ce priveşte calitatea alimentării cu apă, dar mai ales situaţia canalizării în Vulcan, în cartiere precum Micro 3B, Coroeşti, Cocoşvar, Colonia de Jos sau Colonia Ţărănească din Paroşeni-Sohodol, va fi una mult mai bună de acum înainte. Vreau să le mulţumesc cetăţenilor pentru că au înţeles necesitatea acestor lucrări, în ciuda deranjului pe care l-au produs lucrările, aşa cum vreau să le mulţumesc constructorilor că au răspuns prompt la toate observaţiile pe care noi le-am făcut”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: