Prima pagină > EXCLUSIV TV > “Zilele municipiului Petroşani” la startul ediţiei cu numărul XIII

“Zilele municipiului Petroşani” la startul ediţiei cu numărul XIII

DSC_0678Petroşaniul se pregăteşte intens pentru a marca, la finalul acestei luni, o nouă ediţie a deja tradiţionalelor manifestări cultural-artistice şi sportive reunite sub genericul “Zilele Municipiului Petroşani”. Potrivit programului realizat de autorităţile locale de la Petroşani, anul acesta activităţile “Zilelor municipiului Petroşani” vor avea loc în perioada 28 mai – 1 iunie.

Programul activităţilor care vor avea loc în cadrul acestui eveniment este unul variat, cuprinzînd competiţii sportive, concursuri destinate copiilor şi tinerilor, festivităţi de premiere a valorilor locale, spectacole de muzică uşoară şi populară, recitaluri folk, expoziţii de arte vizuale, spectacole de teatru, parade şi focuri de artificii.

Deschiderea festivă a “Zilelor municipiului Petroşani” este programată pentru după-amiaza zilei de joi, 29 mai la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroşani. Aici vor avea loc, pe lîngă discursurile oficiale ale organizatorilor şi invitaţilor, o serie de festivităţi cuprinzînd înmânarea de diplome de Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani unor reprezentanţi valoroşi ai comunităţii locale precum şi veteranilor de război din municipiul Petroşani, premierea elevilor şi sportivilor câştigători ai unor olimpiade, concursuri şi competiții naţionale şi internaţionale, dar şi câteva inedite momente artistice.

Evenimentul este precedat de festivitatea de omagiere a “Zilei Eroilor” care va avea loc joi, 29 mai, orele 12,00 la Cimitirul Eroilor din municipiul Petroşani.

Prologul “Zilelor Municipiului Petroşani” este susţinut şi în acest an de concursul de ecologizare şi orientare turistică, organizat în colaborare cu Asociaţia Petro-Aqua. La acest concurs, care va avea loc miercuri, 28 mai, începând cu ora 9,30 în zona de agrement Brădet, participă echipaje de la instituţiile de învăţământ din municipiul Petroşani. În aceeaşi zi, însă după-amiază de la orele 16,00 este programat să se desfăşoare un concurs de cros pe pista stadionului “Jiul” din Petroşani.
Activităţile sportive se vor derula, de altfel, şi în acest an, pe toată durata “Zilelor Municipiului”, după cum urmează: joi, 29 mai concursurile de tenis de câmp (ora 13,00 pe terenul de tenis de la stadionul “Jiul”), tenis de masă (ora 14,00 în foaierul casei de cultură “Ion Dulămiţă”), şah (ora 14,00 la Clubul Pensionarilor din cartierul Aeroport), table (ora 16,00 la Casa de cultură “Ion Dulămiţă”). Vineri, 30 aprilie începând cu ora 13,00 la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroşani este programată o demonstraţie de karate, precum şi premierea sportivilor din Petroşani, câştigători ai unor competiţii naţionale şi internaţionale. Pentru sâmbătă, 31 mai, este programată finala campionatului de fotbal (ale cărui meciuri vor fi disputate în perioada 26-30 mai). Evenimentul va avea loc, de la orele 17,00 pe terenul de sport al Şcolii Gimnaziale “I.G. Duca”-sediul nou.
Programul activităţilor culturale cuprinde în acest an o expoziţie de arte vizuale a participanţilor la tabăra organizată în acest sens de Casa de cultură a Studenţilor (vernisată la ora 17,00 în faţa Casei de cultură a studenţilor). Evenimentul va fi precedat, în cursul dimineţii de serbarea preşcolarilor de la Grădiniţa PP3 organizată în cadrul festivalului “Copilărie, vis, bucurie” (ora 11,00 la Teatrul Dramatic “Ion D. Sîrbu”) şi de momentul artistic al elevilor de la Şcoala Gimnazială nr. 7, derulat sub genericul “Zâmbet de copil” (ora 12,00 la Biblioteca municipală din cartierul Aeroport).
Copiii din Petroşani şi nu numai, se vor bucura şi în acest an de o zi specială, dedicată lor în exclusivitate şi în cadrul programului “Zilelor municipiului Petroşani”. Este vorba, evident, despre ziua de 1 Iunie când la Petroşani sunt programate următoarele activităţi: Parada costumelor de carnaval, în colaborare cu artiştii de Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu, eveniment la care participă preşcolari de la grădiniţele din municipiu şi elevii claselor 0-6 de la instituţiile de învăţământ din Petroşani. Parada va urma traseul cuprins între zona Primăriei municipiului Petroşani şi Teatrul Dramatic „I.D.Sîrbu”, începând cu ora 10,00. De la ora 11,00, în amfiteatrul din parcul Uniunea Europeană (zona teatrului) este programat un spectacol susţinut de actorii Teatrului “Ion D. Sîrbu”, iar de la ora 12,00 copiii sunt invitaţi în sala de spectacol a teatrului pentru o reprezentaţie specială a piesei de teatru pentru copii “Scufiţa roşie”. Actorii teatrului din Petroşani vor oferi o reprezentaţie gratuită şi pentru părinţi, în aceeaşi zi, de la orele 18,00 când pe scena teatrului din Petroşani va fi jucată piesa “Profesorul de franceză”.

Din punct de vedere muzical-artistic, “Zilele municipiului Petroşani” oferă în acest an trei reprezentaţii. Astfel, joi 29 mai începând cu orele 18,00 în amfiteatrul din Centrul civic (parcul din zona teatrului) va avea loc un inedit concert folk susţinut de artiştii Cătălin Stepa, Florentin Budea şi Florin Paul Camen.

Vineri, 30 mai, începându cu orele 18,00 este programat un concert folcloric de excepţie, în cadrul căruia pe scena în aer liber din zona Teatrului “Ion D. Sîrbu” vor urca artiştii renumitului Ansamblu folcloric “Parângul” şi soliştii de muzică populară de la Casa de cultură a studenţilor, grupurile instrumentale “Aida” şi “Lipova”, dar şi rapsozi îndrăgiţi precum Cornel Todea, Vlad Teodosiu, Ovidiu Peica, Aida Busuioc, Victoriţa Lăcătuşu şi Tinu Vereşezan.

Pentru recitalul de muzică uşoară, organizatorii au invitat şi în acest an în concertul care va avea loc sâmbătă, 31 mai, începând cu ora 18,00 pe scena din zona teatrului, tinerii şi talentaţii artiştii locali de la Casa de cultură a studenţilor, alături de nume binecunoscute din show-bizul românesc precum Sylvia, Shift Band sau Cargo. Recitalul trupei Cargo va încheiat, în frumoasa tradiţie a “Zilelor municipiului Petroşani” cu un impresionant foc de artificii.

Aşadar, după cum lesne se poate observa, şi în acest an “Zilele municipiului Petroşani” se anunţă a fi unele pline de succes, cu manifestări menite să satisfacă toate gusturile cetăţenilor din Petroşani şi din întreaga Vale a Jiului.
Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

CLICK AICI PENTRU A DESCARCA PROGRAMUL COMPLET AL EDIŢIEI DIN 2014 AL ZILELOR MUNICIPIULUI PETROŞANI

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: