Prima pagină > EXCLUSIV TV > Cinste eroilor, respect pentru veteranii de război şi slavă lui Dumnezeu la Uricani

Cinste eroilor, respect pentru veteranii de război şi slavă lui Dumnezeu la Uricani

10413335_10152184887167685_8256523198676446228_nPentru uricănenii vrednici dreptcredincioşi, Ziua Eroilor are o semnificaţie aparte. Aceasta este ziua în care autorităţile locale şi oamenii simpli ridică slavă celor care s-au jertfit eroic în istoria deseori zbuciumată a acestor locuri şi ziua în care prăznuiesc hramul sfintei biserici ortodoxe din localitate.

Aşa s-a întâmplat şi în acest an la Uricani, unde sute de oameni au venit la slujba de Înălţare şi au participat, totodată, la ceremonia festivă dedicată “Zilei Eroilor”. Pentru a da o notă în plus de respect unui astfel de eveniment, primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu a decis să acorde, cu acest prilej, câte o diplomă de onoare venerabililor veterani de război ai Uricaniului: Fodor Alexandru, Ioan Părău, Constantin Todea, Nicolae Loza, preum şi văduvelor de război: Maria Hici şi Maria Todea.
“Cred că nimeni nu înţelege mai bine decât aceşti oameni care au cunoscut vitregiile războiului, semnificaţia adevărată a acestei zile a eroilor. Pentru noi, uricănenii, pomenirea eroilor reprezintă un gest de onoare, de adânc respect pentru cei care au luptat şi mai ales pentru cei care şi-au pierdut viaţa în războialele care nu au ocolit nici aceste meleaguri, dar şi pentru cei care au muncit şi şi-au pierdut viaţa în subteran, în minele de cărbune. Jertfa lor este pentru noi un exemplu şi un motiv în plus pentru a ne ruga, la hramul sfintei biserici ”Înălţarea Domnului” ca Dumnezeu să-i odihnească în pace”, descrie primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu, evenimentul de la Uricani.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: