Prima pagină > EXCLUSIV TV > Sărbătoarea eroilor – o datorie de suflet pentru comunitatea din municipiul Vulcan

Sărbătoarea eroilor – o datorie de suflet pentru comunitatea din municipiul Vulcan

10371940_459025010898702_2207370365465729191_nPentru oficialităţile din municipiul Vulcan, semnificaţia “Zilei Eroilor” este una specială, fie şi dacă ţinem seama de faptul că, în urmă cu aproape un secol, bătăliile de pe crestele Vîlcanului au făcut să curgă mult sânge în apele Jiului. În ziua în care românii cinstesc Ziua Eroilor, la Cimitirul Eroilor din cartierul Coroeşti şi la osuarul de la Paroşeni deopotrivă, liderii comunităţii vulcănene vin pentru a-şi prezenta omagiul lor în faţa celor care şi-au pierdut viaţa în luptă, în vremurile în care dragostea de neam şi ţară se dovedeau cu arma în mâini.
Şi în acest an, vulcănenii au răspuns invitaţiei primarului Gheorghe Ile şi au venit, în număr mare, pentru a asista la ceremoniile festive şi religioase care au avut loc, atât la Cimitirul Eroilor de la Coroeşti, cât şi în faţa osuarului de la Paroşeni, cu ocazia “Zilei Eroilor”. Aşa cum se întâmplă de câţiva ani buni la Vulcan, evenimentul a fost organizat de administraţia locală într-un inspirat parteneriat cu Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din Valea Jiului şi în prezenţa veteranilor de răboi.

“Omagiem astăzi după tradiţie, de ziua Înălţării Domnului, eroii neamului. Această tradiţie îşi are izvorul în faptul că, de-a lungul vremurilor, poporul român a fost obligat în nenumărate rânduri şi în nenumărate împrejurări să lupte cu înverşunare pentru apărarea gliei străbune şi păstrarea fiinţei naţionale. Sărbătoarea de astăzi are menirea de a-i omagia pe cei care, de-a lungul veacurilor, cu uriaşe sacrificii au creat prin fapte de vitejie acest sentiment al eroismului. “Cine uită, nu merită !”, spunea marele istoric Nicolae Iorga. De aceea trebuie ca în această zi, cu omenească emoţie şi adâncă recunoştinţă să ne gândim la cei care şi-au jertfit viaţa pentru ţară şi neam”, a declarat, cu acest prilej, primarul Vulcanului, Gheorghe Ile.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: