Prima pagină > EXCLUSIV TV > Deputatul Monica Iacob Ridzi solicită noi explicaţii membrilor Guvernului

Deputatul Monica Iacob Ridzi solicită noi explicaţii membrilor Guvernului

Iacob_Ridzi_Monica_2Deputatul Monica Iacob-Ridzi a depus astăzi la Camera Deputaţilor două întrebări parlamentare. Una dintre acestea este adresată ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, iar cealaltă ministrului Tineretului şi Sportului.

În întrebarea adresată Ministrului pentru Energie, Răzvan Nicolescu, deputatul Monica Iacob-Ridzi avertizează că tergiversarea adoptării de către Guvern a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Complexului Energetic Hunedoara nu doar că pune sub semnul întrebării activitatea acestui important agent economic, dar este în măsură să conducă la declanşarea de proteste şi tensiuni sociale grave în Valea Jiului. „Problemele sociale se acutizează ca urmare a deciziilor luate la nivelul Complexului Energetic Hunedoara privind diminuarea nivelului de salarizare al angajaţilor din minerit (pe fondul lipsei unui Contract Colectiv de Muncă), repectiv trimiterea în concediu fără plată a unei părţi din personalul salariat în departamentul energetic al CEH. Toate aceste probleme fac ca reprezentanţii salariaţilor, aflaţi în imposibilitatea de a negocia drepturile cuvenite angajaţilor CEH, să ia în calcul declanşarea unui conflict colectiv de muncă”, spune Monica Iacob-Ridzi în documentul depus la Camera Deputaţilor. În plus aceasta solicită explicaţii în legătură cu situaţia Planului de Investiţii preconizat la minele viabile din Valea Jiului şi detalii privind politica de personal a CEH asumată de actuala putere politică.

Într-o altă întrebare parlamentară, având ca destinatar Ministerul Tineretului şi Sportului, deputatul Monica Iacob-Ridzi doreşte să afle poziţia ministerului faţă de situaţia obiectivului de investiţii “Casa de cultură a Studenţilor din municipiul Petroşani”. Deputatul precizează că lucrările la acest obiectiv, începute în urmă cu un sfert de secol, trenează în ciuda faptului că în 2009 obiectivul a fost cuprins, ca urmare chiar a intervenţiilor sale, în lista investiţiilor prioritare ale MTS. „Pentru ca intemperiile să nu compromită definitiv stadiul prezent al lucrărilor de la acest obiectiv, se impune de urgenţă reluarea acestei investiţii şi finalizarea ei, cu atât mai mult cu cât clădirea poate reprezenta nu doar un util aşezământ cultural pentru studenţii din Petroşani, ci şi un reper arhitectonic al centrului municipiului Petroşani. În acest sens, vă întreb, stimată doamnă ministru, dacă acest obiectiv mai figurează în prezent pe Lista investiţiilor prioritare a Ministerului Tineretului şi Sportului şi când estimaţi că pot fi reluate lucrările ? De asemenea, în cazul în care investiţia nu mai constituie o prioritate pentru MTS, vă rugăm să ne precizaţi care sunt raţiunile care susţin o astfel de decizie?”, se arată în documentul remis ministrului Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: