Prima pagină > EXCLUSIV TV > Poliţiştii hunedoreni declanşează o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe

Poliţiştii hunedoreni declanşează o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe

În perioada iunie – septembrie 2014, la nivel naţional se derulează Campania de informare a publicului larg „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”, destinată prevenirii furturilor din locuinţe, de/din auto
şi a tâlhăriilor. Demersul preventiv este o continuare a parteneriatului dintre Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi societatea de asigurări Groupama Asigurări, iar în judeţul Hunedoara, campania este implementată de poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului de Ordine Publică şi voluntarii I.P.J. Hunedoara.

Scopul campaniei îl constituie reducerea riscului victimal al populaţiei în legătură cu spargerile de apartamente, furturile din autoturisme şi tâlhăriile în scări de bloc/lifturi. Grupul ţintă este format din proprietarii de apartamente din zonele centrale urbane, proprietarii de gospodării din mediul rural, proprietarii de autoturisme şi femeile cu vârste între 25 – 60 de ani, predispuse riscului de a fi tâlhărite. În cadrul campaniei, poliţiştii hunedoreni vor distribui în toate municipiile, oraşele şi zonele rurale, 3.000 de pliante ce conţin recomandări privind conduita preventivă specifică acestor genuri infracţionale.

Mesajul campaniei şi recomandările preventive vor fi promovate şi online pe http://www.facebook.com/politiaHD.

Pentru lansarea campaniei, în data de 05.06.2014, în municipiul Deva, pe peluza din faţa Primăriei, începând cu ora 11.00, poliţiştii, voluntarii şi reprezentanţii Groupama Asigurări vor realiza o campanie stradală de informare a publicului larg atât despre demersul preventiv public – privat cât şi despre metodele de protecţie a bunurilor, necesare în apropierea perioadei de concedii. Ne adresăm populaţiei cu risc ridicat de victimizare, cu privire la modurile de operare ale infractorilor, regăsite în cazuistica poliţiei, încercând să evidenţiem faptul că peste jumătate din infracţiuni sunt favorizate de naivitatea proprietarilor. Ne dorim să sporim nivelul de conştientizare al oamenilor, astfel
încât să reducem numărul furturilor şi al tâlhăriilor în judeţul Hunedoara” a declarat insp. pr. Fieraru Andrea, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului Analiză şi
Prevenire a Criminalităţii.

În municipiul Deva dar şi în celelalte localităţi, furtul din locuinţă este un gen infracţional favorizat de neglijenţa proprietarilor. Cele mai multe spargeri de apartamente se comit în zonele centrale, în prima parte a zilei şi în mod spontan. Infractorii sună la interfon aleatoriu, iar după ce sunt lăsaţi în scară de proprietari naivi, identifică apartamentul la care n-a răspuns nimeni şi forţează uşa prin ruperea butucului.

Autoturismele vizate de infractori sunt cele în care sunt lăsate, la vedere, staţii radio emisie – recepţie, poşete, telefoane mobile, genţi de laptop sau cele care sunt lăsate cu geamurile întredeschise, cu portierele neîncuiate sau cu motorul pornit.

Infracţiunile de tâlhărie sunt comise adesea în zone neiluminate corespunzător pe timpul serii/ nopţii, la intrare în casa scării şi în lifturile blocurilor turn. Cele mai vizate bunuri sunt poşetele femeilor, bijuterii de aur cercei, lănţişoare, brăţări) şi telefoane mobile. Pentru toate aceste moduri de operare, pliantele campaniei aduc informaţii despre metodele de protecţie şi stil comportamental preventiv pe care potenţialele victime îl pot adopta.

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. cristi
    5 Iunie 2014 la 11:07 pm

    Femeile intre 25 si 60 de ani sunt predispuse riscului de a fi talharite.Dar cele de 24 si de 61 de ani de ce nu sunt predispuse acestui risc?Care este logica?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: