Prima pagină > EXCLUSIV TV > Festivalul virşlilor la castelul Corvinilor

Festivalul virşlilor la castelul Corvinilor

Prima editie a Festivalului Virslilor s-a desfasurat in iunie 2012 sub titlul „Festivalului Virşlilor – medieval şi gastronomic la Castelul Corvinilor” parte dintr-un proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 Axa prioritara Dezvoltarea durabila si promovarea turismului Domeniul major de interventie Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, si a reunit în cele trei zile de desfăşurare un simpozion, expoziţii tematice, ateliere de lucru unde au fost prezenţi meşteri populari, concursuri inedite şi spectacole susţinute de artişti şi formaţii renumite (din judetul Hunedoara si din tara). Simbolul central al festivalului a fost reprezentat de virşlii, ca element cu caracteristici unice, ce evidenţiază tradiţia gastronomică a zonei.
In perioada 07.06.2013-09.06.2013 s-a desfasurat a II-a editie a Festivalului Virslilor, Centrul European pentru Dezvoltare Rurala l-a organizat în parteneriat cu agentia de turism Toc International, Asociatia Sportiva Clas, Primaria Deva, (Primaria Hunedoara) şi Centrul Cultural “Drăgan Muntean”.
Festivalul virslilor a ajuns la cea de a III a editie, care se va desfasura in perioada 6-9 iunie 2014 si se organizeaza impreuna cu Primaria Deva, Primaria Hunedoara si Centrul Cultural “Dragan Muntean”
Evenimentul va uni Castelul Corvinilor din Hunedoara cu centrul vechi al oraşul Deva şi va aduce la un loc producători de virşli ce vor face sesiuni demonstrative de producere a virslilor la ore stabilite in programul de desfasurare afisat la cele doua locatii si https://www.facebook.com/events .
Pe scena special amenajată în Piaţa Unirii Deva vor fi susţinute spectacole cu artişti renumiti şi invitaţi speciali.
La Castelul Corvinilor turistii si vizitatorii se vor bucura de ateliere interactive si vor putea degusta apreciatul produs traditional, pe scena urcand de asemenea, nume mari ale muzicii romanesti.
Ca dovada a succesului ANT a considerat ca merita ca Festivalul Virslilor sa fie inclus in Calendarul evenimentelor Gastronomice din Romania pe 2014.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: