Prima pagină > EXCLUSIV TV > Cea mai bărbăteasă armă de război a fost inventată de… femei

Cea mai bărbăteasă armă de război a fost inventată de… femei

amazoanaDe-a lungul istoriei lumii pe care o cunoaștem astăzi, s-au spus numeroase poveşti cu iz de legendă, fiecare popor actual având în conştiinţa sa mai multe astfel de basme. Unul dintre aceste mituri se referă la amazoane, acele femei războinice născute din împreunarea zeului elen Ares cu frumoasa nimfă Armonia. Legendele vechi olimpiene (greceşti) le indică prezenţa în bazinul Mării Negre (posibil zona Dobrogei) sau în ţinuturile românești de la nord de Dunăre. Un templu atribuit culturii religioase a amazoanelor se pare că începe să fie identificat de cercetători, undeva în Delta Dunării.

Poporul amazoanelor a ajuns vestit în lume datorită vitejiei lor şi mai ales priceperii cu care mânuiau armele în luptă. Erau femei frumoase, puternice, hotărâte şi mai ales neînfricate, mitul realei lor existenţe născând şi astăzi multe controverse. Deşi totul părea ca fiind doar o poveste, ultimele cercetări efectuate asupra acestui aspect încep să vorbească tot mai des despre o realitate, primind din ce în ce mai mult dimensiunea unui fenomen istoric.

Tribul femeilor războinice este aşezat de legendele greceşti, care vorbesc pe larg despre existenţa lor, în zonele nord-
danubiene, pământuri locuite astăzi de români.

Eroul legendar Hercule, despre care multă lume a auzit, a pornit în căutarea brâului pe care Ares l-a dat fiicei sale Hippolyta, regină a amazoanelor. Ajuns undeva la gurile Dunării, Hercule se luptă cu câteva eroine din neamul femeilor războinice, între care Alcippe, Asteria, Celeno și Deianira, pe care le ucide în luptă.

Cucerirea Atlantidei, participarea la Războiul Troian,
invaziile până în stepele sciţilor sau chiar până în pământurile Libiei şi Anatoliei, sunt doar câteva dintre mărturiile antice lăsate posterităţii de diverşi autori, cu privire la faptele lăsate în urmă de acest popor al femeilor războinice.

Superioritatea amazoanelor în lupte s-a datorat nu numai vitejiei şi antrenamentului la care erau supuse de mici aceste femei-erou, ci şi datorită îmblânzirii cailor, fapt care s-a produs cu multă vreme înaintea domesticirii lor de către greci.

Acestor femei războinice de la nord de Dunăre li se atribuie inventarea toporului de război, ulterior arma cea mai folosită de bărbați în diversele lupte care au urmat în istorie.

Despre ele se spune că nu agreau bărbaţii, fapt ce este
doar într-o oarecare măsură adevărat, deoarece cu ajutorul lor îşi înmulţeau neamul. În realitate, ele nu dădeau dreptul de libertate bărbaţilor în societatea pe care o reprezentau, în schimb îi ţineau în viaţă pentru înmulţire, dar într-o oarecare formă de captivitate. Vieţuirea lor pe pământurile nord-dunărene face din legenda amazoanelor un mit care aparţine în egală măsură grecilor şi poporului român.

Bogdan Adrian GÎSCĂ

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. 10 iunie 2014 la 9:34 pm

    În numărul viitor al ziarului Afaceri în Valea Jiului, vom vorbi despre una dintre cele mai misterioase regine ale Antichitații, o femeie puternică, care a învins o imensă oaste persană.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: