Prima pagină > EXCLUSIV TV > COSTEL AVRAM: “În politică avem desigur adversari, dar hai să fim serioşi, asta nu înseamnă că ne urâm de moarte”

COSTEL AVRAM: “În politică avem desigur adversari, dar hai să fim serioşi, asta nu înseamnă că ne urâm de moarte”

avram 1Interviu consemnat de Tiberiu VINŢAN

– Domnule Costel Avram, dacă ar fi să analizăm rezultatele alegerilor europarlamentare în Valea Jiului, PNL este un câştigător sau un învins ?

– Depinde din ce perspectivă privim lucrurile. Dacă e să aruncăm o privire de ansamblu, superficială, sigur că la un scor mediu de peste 40%, PSD-ul se poate considera câştigător. Dacă privim însă lucrurile ceva mai atent şi, mai ales, în perspectivă, atunci pot să vă spun că nici PNL nu este un perdant al acestor alegeri la nivel de Valea Jiului. Ceea ce mă interesează în mod direct pe mine este faptul că PNL a crescut semnificativ la Petrila, atât faţă de scorul pe care l-a avut în general în ultimii ani, cât şi faţă de celelalte organizaţii PNL din Valea Jiului şi chiar din judeţul Hunedoara. Chiar şi aşa, vă spun cu toată sinceritatea că nu sunt pe deplin mulţumit. Cred că, la Petrila, am fi putut obţine mult mai mult.

– Dar aproape aţi dublat scorul liberalilor în acest oraş, faţă de ultimele alegeri…

– Este adevărat, însă eu am convingerea că puteam realiza un scor electoral de cel puţin 25%. Dincolo de acest aspect însă, eu vreau să vă spun că a fost o muncă fantastică pe care cea mai mare parte a echipei noastre de la Petrila a dus-o în ultima perioadă şi pentru care vreau să le mulţumesc şi public. PNL are oameni de ispravă la Petrila, oameni care au muncit mult în această campanie şi sunt convins că dacă mai mulţi colegi ar fi făcut la fel, am fi avut un rezultat mult mai bun.

– Ca vicepreşedinte al PNL Hunedoara şi coordonator al organizaţiilor liberale din Valea Jiului, cum comentaţi rezultatele din celelalte localităţi ?

– Peste tot în Vale, colegii noştri s-au străduit să obţină un rezultat bun. În unele locuri au reuşit mai bine, în altele mai puţin bine. Trebuie să ştiţi însă că nu e uşor să „te baţi” pe teme politice în Valea Jiului cu aripa stângă. A mai fost şi povestea asta cu Mircea Deaconu, care a luat un scor bun în Valea Jiului, tot din rândul votanţilor de dreapta. Dar, repet, acolo unde s-a muncit mai mult, chiar şi aceste probleme au fost depăşite, dovadă rezultatul de la Petrila.

– Scena politică se mişcă rapid şi, la scurt timp după ruperea USL, liberalii se pregătesc de o nouă formulă politică, alături de PDL. Această pendulare nu riscă să pună PNL-ul sub o lumină proastă ?

– Nicidecum. Şi am să vă explic foarte simplu de ce. În viaţa politică, formulele de construcţie a unei majorităţi sau alteia face parte din jocul politic, din regulile democraţiei. Apoi, este cât se poate de firesc ca, după o vreme, atunci când vezi că, deşi eşti partener serios într-o anumită construcţie politică, aliatul politic te trage pe sfoară, este firesc să reacţionezi conform regulilor democratice. Asta s-a întâmplat de fapt şi cu acest USL, în care oamenii şi-au pus speranţe, dar în care PSD-ul nu s-a dovedit a fi un partener serios. Aţi văzut că petrilenii au anticipat acest lucru de mult, dovadă că USL nici măcar nu a funcţionat la Petrila.

– Va funcţiona noua construcţie politică de dreapta, cu PDL-ul, odinioară duşmanul de moarte al liberalilor ?

– Eu cred că numai într-o dictatură putem vorbi despre un duşman de moarte. E absurd să vorbim astăzi despre o formaţiune politică sau alta ca despre „duşmanul de clasă” atâta vreme cât politica e făcută de oameni. Eu, spre exemplu, am prieteni foarte mulţi şi în PSD, şi în PDL şi în PMP, şi la PPDD, ba chiar şi la UDMR. În politică suntem desigur adversari, dar hai să fim serioşi, asta nu înseamnă că ne urâm de moarte. Revenind la întrebarea dumneavoastră, eu cred că fuziunea aceasta cu PDL-ul e de bun augur. Noi nu ne-am aliat însă cu Traian Băsescu, aşa cum adversarii noştri încearcă acum să acrediteze această idee, ci tocmai cu un partid care a fost abandonat de Traian Băsescu, pentru că nu a acceptat jocurile politice ale acestuia. Credem că împreună, vom putea propune românilor un candidat la preşedinţie care să ferească România de riscul de a avea la Cotroceni, pentru următorii cel puţin cinci ani, un alt… Traian Băsescu.

– În plan local, ce aduce nou fuziunea aceasta PNL-PDL ? Urmează schimbarea de viceprimari, crearea de noi majoriotăţi în Consiliile locale ?

– Aţi văzut că la nivel judeţean, deja s-a construit o nouă majoritate în Consiliul judeţean, în jurul PNL. În plan local, la Petroşani, de pildă, deja există o majoritate de dreapta care funcţionează încă de la constituirea actualului Consiliu local, pentru că oamenii noştri pun înaintea interesului politic, interesul comunităţii şi al oamenilor. Probabil că şi ceilalţi colegi ai mei vor căuta să găsească formule de diferite majorităţi în Consiliile locale din oraşele Văii Jiului. Calculele aritmetice arată că la Petrila, spre exemplu, se poate construi o altă majoritate politică, în jurul PNL.

– Asta înseamnă că-l veţi schimba pe viceprimarul Vasilică Jurca ?

– Vreau să vă spun că nu ne interesează o astfel de mutare politică. PNL Petrila nu vânează un post în administraţia locală, cu atît mai mult poziţia de secund al lui Ilie Păducel. Noi ne dorim să putem adopta în Consiliul local acele decizii care să-l oblige pe primarul Păducel să facă ce trebuie pentru cetăţenii Petrilei şi, în acest sens, suntem deschişi colaborării cu toate forţele politice repezentate în Consiliul local Petrila, aşa cum am fost, de altfel şi până acum. Ţinta noastră este însă aceea ca, în 2016, să putem aduce în faţa locuitorilor Petrilei un candidat de primar care să pună capăt dictaturii lui Ilie Păducel în acest oraş şi să redea acestui oraş demnitatea şi valoarea pe care a avut-o în anii interbelici, când a fost condus de liberali. Dacă acestui demers al nostru, îi vor subscrie şi cei din PDL sau din alte organizaţii politice ale Petrilei, îi primim alături de noi fără discuţie.

– Domnule Costel Avram, mult succes.

– Mulţumesc. Să ştiţi însă că succesul depinde doar de modul în care echipa noastră politică va muncii în continuare. Pentru că fără muncă nici în politică, la fel cum niciunde în altă parte, nu apar nici rezultatele.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: