Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ministrul Energiei nu mai vrea directori numiţi politic la conducerea Complexului Energetic Hunedoara

Ministrul Energiei nu mai vrea directori numiţi politic la conducerea Complexului Energetic Hunedoara

165023_articolSindicalişti de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, s-au întâlnit, vineri, la Bucureşti, pentru a găsi soluţii la nemulţumirile angajaţilor care s-au aflat, săptămâna trecută, timp de o oră, în grevă de avertisment, transmite Mediafax.

Potrivit ministrului, odată cu aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CEH, va putea fi iniţiată şi negocierea pentru contractul colectiv de muncă al angajaţilor. „Pentru ca societatea să aibă viitor, este fundamental să reducem costurile de producţie. Programul de modernizare a minelor este şi el foarte important. În plus, am acceptat propunerea sindicatelor ca reducerea fondului salarial să înceapă cu restructurarea celor care au fost numiţi pe criterii politice, şi nu pe criterii de merit profesional în diverse funcţii din societate, în ultimii cinci-şase ani”, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei.

Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, prezent la întâlnirea cu ministrul, a declarat că măsurile ce urmează să fie luate la CEH trebuie să aibă la bază o gândire tehnico-economică durabilă. „Actuala conducere are obligaţia să găsească linia economică corectă, să o eficientizeze, fiindcă are implicit responsabilitatea zilei de mâine a fiecărui sector de activitate şi a fiecărui angajat. Angajaţii CEH nu sunt asistaţi social, trebuie doar coordonaţi pentru ca munca lor să se regăsească în coşul economic al societăţii (…) Dacă gândim doar politic, ne fuge de sub picioare segmentul profesional. Activiştii de partid participă la congrese. Inginerii, economiştii trebuie să se concentreze asupra problemei CEH şi să prezinte o viziune pe termen mediu şi lung, altfel plecăm acasă cu toţii”, a spus Petre Nica.

Peste 1.700 de mineri şi energeticieni din judeţul Hunedoara au protestat, joi, timp de o oră, avertizând astfel administraţia CEH de pericolul pierderii locurilor de muncă şi cerând stoparea numirilor politice în funcţiile tehnice.
Minerii şi energeticienii din Valea Jiului, membri ai Sindicatului „Muntele”, dar şi de la Federaţia Energetica, au organizat, joi, timp de o oră, o grevă de avertisment, ei cerând stabilitate economică pentru structura energetică şi oprirea numirilor politice în posturile tehnice. „Motivele grevei sunt mai multe şi diverse, dar ceea ce trebuie scos în evidenţă este faptul că pentru prima dată în istoria mineritului de după revoluţie suntem în situaţia de a rămâne fără contract colectiv de muncă, atât minerii, cât şi energeticienii”, declara Petre Nica, preşedintele Sindicatului „Muntele”.
În urma întâlnirii de la Bucureşti între ministrul Energiei şi reprezentanţii salariaţilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, Răzvan Nicolescu s-a declarat de acord cu poziţia sindicaliştilor, potrivit căreia numirile politice în cadrul subunităţilor CEH trebuie să înceteze, iar la conducerea acestor entităţi economice trebuie să fie numiţi specialişti. În prezent, cu excepţia directorului de la termocentrala parioşeni, toţi directorii de subunităţi din cadrul CEH, de la nivel de sectoare şi până la directorul general sunt numiţi exclusiv pe criteriul negocierilor politice.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: