Prima pagină > EXCLUSIV TV > Reportaj

Reportaj

Un pamflet de Bogdan Adrian Gîscă

În această frumoasă zi de vară, cotidianul nostru de mare interes local, Glasul Muţilor, sărbătoreşte primul an de activitate, iar acesta este primul nostru articol publicat,
stârnindu-ne tuturor sincere sentimente de mândrie şi încredere.

Monotonia din municipiul nostru şi viaţa banală a cetăţenilor nu ne-au dat până acum subiecte de știri, iar membrii redacției, în frunte cu mine, ne-am petrecut tot acest timp savurând la o poveste, îndelungate cafele şi plimbându-ne neobosit ochii în jur după siluete feminine. Ce dracu să fi făcut altceva?

Această zi de sărbătoare pentru noi, coincide cu ultima zi a campaniei electorale din acest an şi profităm de această ocazie pentru a arunca o privire peste programele lansate de diverşi candidaţi.

Hărnicel Minciunel, primarul actual al orașului Câineni, a venit înaintea alegătorilor cu un program de continuitate a proiectelor sale. Corespondentul nostru de teren, Scriicel Jurnărel –
care este un băiat singur, locuieşte cu bunica lui la bloc, are o leafă mediocră şi îi plac la nebunie merele coapte cu glazură de zahăr ars – ne-a adus la cunoştinţă că în agenda de
promisiuni a primarului se regăsesc întocmai aceleaşi proiecte ca şi la ultimele eNşpe candidaturi câştigate: reparaţia străzilor, refacerea canalizării în tot oraşul, amenajarea de spaţii verzi, atragerea de investitori străini. Continuitatea acestor proiecte este cât se poate de evidentă, deoarece niciunul dintre ele nu s-a finalizat până în prezent.

Aurel Contratot, liderul opoziţiei de dreapta, a trecut în agenda sa electorală un proiect de amenajare a unei plaje cu nisip adus de pe Lună de jur împrejurul actualei gropi de gunoi, care atunci când plouă devine un adevărat lac de agrement, pe care plutesc în derivă mulţime de gunoaie, dar şi două proiecte culturale, unul care include organizarea de evenimente caritabile în vederea strângerii de fonduri pentru ajutorarea persoanelor cu handicap (pe care listă am găsit trecuţi 7 preoți, 25 de patroni de firme, 11 politicieni cu tradiţie și 2 bătrâni care au decedat între timp) şi un alt eveniment dedicat copiilor care încă nu s-au maturizat şi caută cu disperare ţâţa femeii, cu toate că sunt trecuţi cu câteva decenii de vârsta normală a alăptatului.

Antonel Şchiopu, fost mare spotiv fără performanţă, născut talent şi care va deceda speranţă, liderul opoziţiei de stânga, a precizat pentru ziarul nostru, că dacă va ajunge primar, deşi nu îşi dorește lucrul acesta, va include localitatea pe listele turistice internaţionale. Îi dăm perfectă dreptate, pentru că oraşul nostru a devenit între timp un adevărat muzeu în aer liber, unde pot fi admirate numeroase ruine de locuinţe şi clădiri administrative.

În toate bisericile s-au ţinut slujbe religioase pentru susţinerea candidaţilor, iar episcopul locului, Crucinel Risipescu, a anunţat că încasările de care se bucură acum vistieria lui Dumnezeu au fost peste aşteptări. Din aceste fonduri s-au făcut şi câteva donaţii creştineşti către azilul de bătrâni, cantina săracilor şi casa de copii, iar adevăraţii nevoiaşi
(administratorii, directorii, secretarii şi personalul de conducere) au mulţumit prelatului pentrumila dumnezeiască arătată faţă de nevoile lor.

În încheiere trebuie amintit că dezvoltarea social-economică a oraşului nostru urmează acelaşi drum glorios pe care a pornit acum eNşpe ani, fiind făcute în ultimele 6 luni 1250 disponibilizări, 380 de evacuări din locuințe, iar datoria publică a depăşit de 7 ori bugetul de venituri.

Tot înainte !

(Articolul este un Pamflet şi trebuie tratat ca atare !)

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !