Prima pagină > EXCLUSIV TV > O tânără de 16 ani din Deva a devenit “Exploratorul anului 2013”

O tânără de 16 ani din Deva a devenit “Exploratorul anului 2013”

10469195_324089061081537_4306614738852100036_nLa numai 16 ani, Alexandra Marcu a fost desemnată de către Societatea de Geografie din România – instituţie care funcţionează sub înaltul patronaj al casei Regale a României – drept “Explorator al anului 2013”. Evenimentul a avut loc sâmbătă la Baza de cercetare a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, bază care funcţionează la Baru-Mare.

Aici a avut loc simpozionul naţional “Geografia în şcoală”, al cărui punct culminant a fost întâlnirea cu alpinista Alexandra Marcu din Deva, cel mai tânăr explorator român care a primit titlul de “Explorator al anului” din partea Societăţii Naţionale de Geografie. “Sigur, mă onorează toate aprecierile şi premiile pe care le-am primit până acum şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit şi mă sprijină în continuare. Este într-adevăr, cea mai importantă distincţie de până acum, mai ales că, din câte se pare, sunt cea mai tânără persoană din ţară care se regăseşte pe această listă importantă. Trebuie să îi mulţumesc însă profesoarei mele de geografie, doamnei Felicia Amzulescu. Ea este cea care a adus în atenţia Societăţii activitatea mea şi astfel acest titlu ajunge în judeţul nostru. Dar şi autorităţilor locale şi judeţene, fără sprijinul cărora nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat”, a declarat Alexandra Marcu.

Următoarea “ţintă” a acesteia este acum cea care vizează escaladarea vârfului Ojos del Salado, din Chile (n.red. – 6.893 metri), tentativă programată pentru finalul acestui an.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: