Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a convins, în subteran la mina Livezeni, că mineritul din Valea Jiului are viitor

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi s-a convins, în subteran la mina Livezeni, că mineritul din Valea Jiului are viitor

DSC01760Problemele unei comunităţi nu pot fi cunoscute doar dintr-un birou, chiar dacă acela este biroul primarului. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani cunoaşte acest lucru şi acţionează ca atare. În acest context s-a înscris şi, pentru mulţi, surprinzătoarea decizie a primarului Petroşaniului de a face, săptămâna trecută, o scurtă vizită de documentare în subteranul minei Livezeni. “Mina Livezeni este cel mai important agent economic din Petroşani, are cei mai mulţi angajaţi şi o pondere importantă în economia comunităţii, pe de o parte, iar în mod indirect, foarte mulţi oameni depind de existenţa acestei mine”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi decizia de a vizita acest obiectiv.

Însoţit de inginerul şef Giani Baleia din cadrul Diviziei Miniere a CEH şi de şeful SSM al E.M. Livezeni ing. George Giubalcă, Tiberiu Iacob Ridzi a coborât în mina Livezeni, unde a vizitat ortacii care lucrează la amenajarea unui nou panou în stratul 13. Nu mai puţin de 6 ore (un şut întreg) a stat în subteran primarul Petroşaniului, unde a avut ocazia să cunoască îndeaproape problemele ortacilor, dar şi să se convingă personal pe faptul că mina Livezeni are viitor. “Am văzut nişte lucruri extraordinare, stratul 13 este practic cel mai bun strat de cărbune de la Mina Livezeni, iar acolo se pregăteşte un nou panou. Am vrut să văd ce se întâmplă acolo, pentru că şi din punctul meu de vedere şi al specialiştilor de la Mina Livezeni, de aceste pregătiri depinde viitorul acestei mine. Lucrurile sunt îmbucurătoare, totul merge bine, s-au recuperat foarte multe utilaje şi spre sfârşitul acestui an, să sperăm că se va începe exploatarea de cărbune în acest strat. Ceea ce am văzut jos, la stratul 13, în condiţiile de astăzi, o muncă titanică, care nu poate fi făcută fără mult suflet, mă face să-i apreciez şi mai mult pe aceşti oameni. Urmează un proces de retehnologizare. E nevoie de mică şi mare mecanizare. Până acum pot zice că aceşti oameni fac minuni cu ceea ce există în acest moment în mină ca şi tehnologie. Minerii s-au plâns că nu au plasă, că nu au una şi alta. Astea trebuie rezolvate dacă se vrea producţie. Ce ştiu este că se discută în momentul de faţă cu o firmă din Polonia, pentru a retehnologiza minele de aici. Am înţeles că la Livezeni este vorba de utilaje de nouă milioane de euro pentru perioada următoare, ceea ce ar fi extraordinar”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru primarul Pertroşaniului, mina Livezeni nu este o experienţă nouă, acesta fiind de altfel locul său de muncă timp de 6 ani, ca tânăr inginer miner. “Pe mine, această mină mă leagă şi sentimental, aici am lucrat şase ani în subteran, întâlnirea cu foştii colegi a fost şi un prilej de a sta de vorbă cu ei”, şi-a amintit Tiberiu Iacob Ridzi.

Interesul primarului Petroşaniului pentru alte obiective economice majore din localitate va fi materializat în perioada următoare, prin vizite similare care să-i ofere acestuia o imagine exactă asupra realităţilor economice din Petroşani, dar şi asupra perspectivelor. “Orice decizie luăm la nivelul admninistraţiei locale, trebuie să fie în deplin acord cu realităţile şi perspectivele economiei locale. De aceea mă interesează ce se întâmplă cu marii agenţi economici din oraşul nostru. La fel de important este ca minele viabile din Valea Jiului să reziste în continuare, dar şi cele două unităţi importante şi unice în România, şi mă gândesc aici la INSEMEX şi SALVAMIN, două unităţi care trebuie păstrate neapărat. Eu nu pot să mă implic în viaţa mineritului, dar pot să atrag atenţia la nivel public şi să am discuţii cu conducerea complexului, susţinând necesitatea continuării mineritului şi a activităţii INSEMEX şi SALVAMIN. Din punctul meu de vedere, Mina Livezeni, după ce se va da în exploatare stratul 13, va deveni cea mai bună mină din Vale”, este concluzia la care a ajuns primarul Tiberiu Iacob Ridzi după vizita făcută în subteranul minei Livezeni.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: